Chilisuklaa ja punaviini

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Mika

Kipaise kaupasta tummaa suklaata jonka suklaapitoisuus on vähintään 60%. Jos sinulla ei ole omaa chilipuskaa tai muuten vain punaista ja kuivattua chiliä, niin hyvin varustetuista ruoka- tai maustekaupoista löytyy sitä valmiiksi rouhittuna. Huomaa, että aito chili on luonnontuote ja sen voimakkuus voi vaihdella melkoiesesti. Testaa siis sen voimakkuus ennen käyttöä. Liian mieto saa kaverisi hymähtelemään keitoksellesi ja liian vahva peittää suklaan maun eikä viinikään ole kovin nautinnollista, jos turpa on tulessa eikä makuhermoista ole tietoakaan viikkoon.

Ota teräksinen kulho, kattila, sopiva muotti tai vain leivinpaperi. Tai mikä tahansa haluamasi värkki, josta jäähtynyt suklaa irtoaa ilman katuporaa. Tarvitset myös puukauhan tai muun elegantin hämmentimen.

Palastele suklaa teräskulhoon, laita kattilaan vettä sen verran, että se ei ota kiinni kulhoon ja sysää koko setti hellalle tai muulle kuumalle. Kaikki nuotiosta keraamiseen hellaan käy kunhan itse teräskulho ei ole suoraan tekemisissä lämmönlähteen kanssa.

Sillä aikaa kun viritys ottaa lämpöä ja suklaa alkaa näyttää sulamisen merkkejä rouhi kuivattu chili - sopivasti hieman karkeaksi.

Chilin vaikuttava aine on rasvaliukoinen joten älä turhaan hiero silmiä käsien pesun jälkeenkään. Tai mitään muutakaan arempaa kohtaa itsessäsi tai muissa. Efekti on taattu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kun suklaa alkaa sulaa sekoita sitä koko ajan kunnes se on täysin sulanut. Kippaa sekaan chili ja sekoita vielä viisi minuuttia.

Heivaa seos valitsemaasi jähmettymisastiaan tai -alustaan ja anna sen viilentyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa sitä laittamalla suklaan jääkaappiin, mutta älä tarjoile suklaata kylmänä. Kylmä suklaa ei anna makuaan kuten lämmin.

Avaa viini tunti ennen tarjoilua ja varmista että se on riittävän täyteläisen makuista. Mieto litku pilaa koko homman. Satsaa sekä viiniin että suklaaseen. Unohda Fazerin siniset ja muut "suklaat".

Esillepano on yksilön oma asia, mutta yksi yhteinen kulho suklaalle käy ja tuo vieraat lähemmäksi toisiaan. Kirjaimellisesti. Viiniin toki käytetään viinilaseja ja kaikille pitää myös antaa servetti jotta saavat pyyhkiä isommat roippeet sormistaan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!