Hunaja-chiliuunisipulit

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Ranneliike net

Tarpeet:
Keskikokoisia sipuleita sopiva määrä. Liian pienet sipulit menevät muusiksi ja liian isot eivät kypsy. Löysään nyrkkiin sopiva sipuli on hyvän kokoinen.
Juoksevaa hunajaa
Chilijauhetta
Sitruunaa
Foliota

Sekoita hunajaa ja chilijauhetta suhteessa kaksi teelusikallista hunajaa ja puoli teelusikallista chilijauhetta. Chilin voimakkuus voi vaihdella merkistä riippuen joten maista seosta välillä. Liika chili pilaa annoksen! Mikäli hunaja on liian kiinteää niin sitä voi jatkaa tilkalla olutta.

Leikkele foliosta sopivan kokoisia paloja joihin voit kääriä sipulit.

Leikkaa sipuleiden päästä pieni pala pois, niin että sipulin renkaat tulevat näkyviin. Tämä siksi, että sitruunamehu imeytyy sipulin sisään. Valele sipulit hunaja-chiliseoksella, lisää sipulin avoimeen päähän muutama tippa sitruunaa ja kääri sipulit leikkaamiisi foliopalasiin. Kukin sipuli omaan pakettiin.

Tässä vaiheessa voit laittaa uunin päälle ja säätää lämpötilaksi 200 astetta. Kiertoilmauunissa riittää 180 astetta. Anna sipulien vetäytyä sen aikaa kunnes uuni on kuuma ja laita ne kuumaan uuniin puoleksi tunniksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Varo avatessasi nyyttejä sillä höyry on kuumaa!

Nautitaan valkoviinin kera esimerkiksi alkupaloiksi. Sipulisen alkuruoan jälkeen maistuu yleensä tumma liha - härkä tai riista käy pääruoaksi loistavasti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!