Pop-Corn

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Sami Mollgren

Pop-Corn - paahtomaissi - paukkumaissi - popparit ovat oivallista tarjottavaa illanistujaisissa ja ihan muutenkin... Parasta kyseisessä herkussa on se, että pelkästään suola riittää mausteeksi.

Klassinen tapa valmistaa pop-cornia on laittaa kattilaan runsaasti öljyä (tai voita) kuumenemaan ja sinne yksi jyvä ilmaisemaan, koska öljy on kyllin kuumaa. Toki pitää muistaa laittaa kansi päälle. Kun koejyvä poksahtaa, niin sitten on aika laittaa lisää jyviä kattilaan. Sen jälkeen kansi päälle ja odottelemaan poksumisen alkua. Samalla hellaa kannattaa laittaa pykälän verran pienemmälle.

Aina välillä kannattaa patalappujen avulla ravistaa kattilaa, jotta poksahtamattomat jyvät päätyvät pohjalle. Tässä kohtaa kannattaa pitää tiukasti kantta kiinni. Kuuma räiskähtelevä öljy polttaa ilkeästi. Kun jyvät ovat poksahdelleet, niin on aika kaataa popparit tarjoiluastiaan ja ripotella päälle suolaa oman maun mukaan. Poppareita voi maustaa muillakin tavoin. Siitä jäljempänä.

Nykyään pop-cornia saa myös mikroaaltouunissa valmistettavina. Pussi laitetaan mikroon sellaisenaan, öljy ja mausteet ovat valmiina pussissa. Parissa minuutissa mikrosta saa herkullista natusteltavaa.

Maustamista

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaikka popparit ovat loistavia sellaisenaan, voi niitäkin viritellä paremman makuisiksi. Vaihtoehtoja on monia. Chilijauhe, paprikarouhe, sitruunapippuri, mustapippuri, valkopippuri, punapippuri, viherpippuri ja moni muu mauste toimii loistavasti.

Ja toki pop-cornista saa makeaakin mussutettavaa. Tomusokeria, kaakaojauhetta tai vanilliinisokeria voi käyttää myös. Tällöin suola on syytä jättää pois. Eikä mikrovalmista pop-cornia kannata käyttää ollenkaan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!