Sighsten Herrgård

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006

Sighsten Herrgård oli yksi ensimmäisitä julkkiksista, joka tuli julkisuuteen AIDS-potilaana. Sighsten kuoli tasan 20 vuotta sitten.

Kirjakerhot myivät Sighsten Herrgårdin muistelmia. Nyt sitä kirjaa löytyy kirpputorien myyntipöydiltä. Hän kirjasi muistiin, millaista on elää aidsin kanssa. Erityisen koskettava kohta kirjassa on se, jossa hän kertoo vetäytymisestään pois tästä maailmasta. Hän ei jaksa nousta. Hän vetäytyy peiton alle, yhä syvemmälle - kuin luolaan omaan rauhaan. Hän on kuin kuoleva eläin jossain luolan kätköissä. Kolme viikkoa hän saa nauttia täydellisestä rauhasta. Sitten ystävät ja hoitohenkilökunta herättelevät häntä uudelleen tähän maailmaan.

Sighsten Herrgård oli muotisuunnittelija, stylisti ja valokuvamalli. Hän syntyi 8. tammikuuta 1943. Nyt hän olisi 66-vuotias. Hän oli tunnettu ruotsalainen. Hän lanseerasi unisex-asun.

Vuonna 1987 hän tuli julksuuteen aidsin takia. Kaksi vuotta myöhemmin hän kuoli.

QX julkaisee tänään vanhan haastattelun Reporter-lehdestä. Haastattelun yhteydessä sovittiiin, että se julkaistaan vasta, kun Sighstenin tila on hyvin huono. Lehti ilmestyi vasta kuoleman jälkeen joulukuussa 1989.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ruotsin radion tekemä haastattelu
QX:n artikkeli

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!