Vaasan 1970-lukua

  • Teema
  • Historia
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Vaasan Setan sivuilla on hieman järjestön historiaa. Järjestö perustettiin 15.7.1972 Fenix-klubiin nimellä. Aluksi illanvietot olivat lähinnä illanistujaisia eri ihmisten kodeissa. Vasta vuonna 1974 kevätkesällä eli 35 vuotta sitten pidettiin ensimmäiset tanssit Työväen purjehdusseuralla. Ne oli naamioitu hääjuhlaksi.Vasta vuonna 1975 päästiin säännölliseen toimintaan, ja seuraavina vuosina tansseja pidettiin vuoronperään Vaasassa ja Seuinäjoella.

Vaasan setan sivuilla on myös yksi muistelus. Tämä muistelija uskaltautui ensi kertaa tansseihin Palosaaren purjehdusseuralle vuonna 1976. Tansseja pidettiin vain pari kertaa vuodessa, mutta sinne saatiin vieraita Uumajasta ja Sundsvallista, kun laivamatkat olivat halpoja. Jopa strippareita kävi vieraina.

Pari kertaa saatiin pommiuhkaus ja osanottajien autojen ikkunoihin alkoi ilmaantua spraymaalia. Kotirannassa Vaasassa pikkupojat kävivät kimppuun ja heittelivät kananmunilla. Niinä vuosina tapahtui 15 itsemurhaa. Kirjoittaja sanoo, että hän tunsi jokaisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!