Yö Oscar Wilden tapaan

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006

Oscar Wilde vietti viimeisen yönsä ennen vankilatuomiota ylevässä Cadogan-hotellissa Lontoossa lähellä Buckinghamin palatsia. Hotelli edelleen huolellisesti vaalii Oscar Wilde –muistoa. Hotellissa on yhä hieman dekadentti tunnelma, vanhat rouvat alakerran tiloissa siemailevat shampanjaa ja syövät ja juovat hovimestarin paikalle toimittamaa kello viiden tee –tarjoilua.

Oscar Wilde vietti aikaansa Drawing Roomissa. Hotelli vastasi hyvin kirjailijan säätyä. Näissä kortteleissa asui silloin ja asuu nyt Lontoon yläluokkaa. Oscar Wilde, skandaalinomainen viktoriaanisen ajan tyyliniekka asui tässä hotellissa rakastettunsa, lordi Alfred Douglasin kanssa. Dandylle kelpasi vain tämän tason hotelli.

Hotelli on rakennettu 1887. Se oli ykkösosoite sen ajan viktoriaaniselle high societylle. Näyttelijätär Lillie Langtry asui huoneessa 106. Siellä hän kohtasi huomaamattomasti rakastettuaan kuningas Edward VII:ä. Muutama ovi siitä eteenpäin ja siinä on Oscar Wilde –sviitti. Se on erkkerihuone, kaksoisvuoteella (siihen mahtuisi kokonainen rugby-joukkue). Raskaat silkkiset verhot, kaksi syvää laiskanlinnaa. Voi vain kuvitella, mitä kaikkea täällä on lakanoiden välissä leikitty.

Nykyään sivupöydällä on 60-luvun tyylinen radio ja sen oikealla puolella moderni kelloradio ja iPod-telakointiasema. Seinällä on Wilden kuva samettisessa aamutakissaan. Vaatekaappi on kopio sen ajan kaapista. Hotelli on tänä vuonna restauroitu, mutta Oscar Wilde –perinne on säilytetty.

Tässä hotellissa Oscar Wilde vietti viimeisen yön ennen kuritushuoneeseen menemistään. Hänen näytelmänsä katosivat teattereiden ohjelmistosta ja teokset kirjakaupoista. Vankeusaika raunioitti hänen taloutensa ja terveytensä. Hän kuoli 30. marraskuuta 1900 pariisilaisessa hotellissa 46-vuotiaana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yöpyminen Oscar Wilde –sviitissä: n. 360 euroa / yö

Kuvia:
http://www.gayboy.at/news/13986

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!