Kansallisoopperassa esityksiä ja työpajoja lapsille

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

4?8-vuotiaille suunnatut suositut esitykset jatkuvat Oopperan lämpiössä ja muualla Suomessa. Syyskuussa Sormiradio-robotti ystävineen viihdyttää Thomas Rydbergin valloittavan absurdissa tanssiseikkailussa Nimeni on Sormiradio. Esityksiä on Loviisassa, Vantaalla sekä Oopperan parvilämpiössä. Tarinassa oopperataloon eksynyt Sormiradio-robotti ystävystyy avuliaan huoltomies Sormusen kanssa. Ystävykset tanssivat tiensä läpi jännittävien seikkailujen Sormiradion alkuperää etsiessään. Rooleissa nähdään Tomi Blåberg / Asla Jääskeläinen, Simo Heiskanen, Özen Erdinc ja Riina-Kaisa Huovila.

Loka?marraskuussa yli 4-vuotiaat pääsevät selvittelemään Kissakreivi Forellin kadonneen pojan kohtaloa Erja Alanderin kirjoittamassa ja ohjaamassa lastenoopperassa KadosKissa, jossa soivat hilpeät oopperasävelmät Veli Kujalan harmonikalle ja sellolle sovittamina. Esityksiä on Oopperan parvilämpiön lisäksi Ähtärissä. Omasta maitobaarista haaveilevana hiirineiti Pulmu Kupposena vuorottelevat Anu Hostikka / Margarita Nacer-Leinonen, kissakreivi Forellina ja saippuakauppias Oiva Kuplana on Ville Salonen ja juonittelevana hovimestari Sellovaarana Riku Pelo.

Esikouluikäisiä oopperan ja baletin maailmaan johdattelevat Lasten taidetuokiot jatkuvat syys- ja kevätkauden ajan. Vaihtuvina teemoina ovat maskeeraus, lavastus, musiikki, tanssi, draama ja puvustus. Syksyn kaikissa työpajoissa lähestytään eri teemojen kautta tulevaa Lumikuningatar-balettia. Työpajoja järjestetään kahtena päivänä kuussa Oopperan päälämpiössä.


Balettienergiaa ja Don Carlosin tummanpuhuvia tunnelmia alakouluille
Syksyn ja kevään aikana Kansallisoopperan balettioppilaitos vierailee 30 pääkaupunkiseudun koulussa, tarkoituksena tehdä balettia tutuksi 1.?2.-luokkalaisille pojille ja innostaa uuden harrastuksen pariin. Pojat saavat katsellen ja itse kokeillen tutustua tanssimiseen balettitanssijoiden johdolla. Balettienergiaa pojille! -vierailun jälkeen pojilla on halutessaan mahdollisuus hakeutua Balettioppilaitoksen valintakokeeseen.

Loka?joulukuussa Sibelius-Akatemian ja Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttavat kolmen pääkaupunki-seudun koulun 6.-luokkalaisten kanssa Don Carlos -oopperaan liittyvän pienoistuotannon. Mukaan projektiin on valittu Nöykkiönlaakson, Mikkelän ja Martinkallion koulut. Koululaiset ja opiskelijat tutustuvat yhdessä Don Carlosin tematiikkaan, musiikkiin ja visuaaliseen toteutukseen. Projektissa keskitytään erityisesti musiikin ja valaistuksen merkitykseen tarinan kerronnassa sekä sävelletään omaa musiikkia, ja kokonaisuus huipentuu yhdessä rakennettuun esitykseen joulukuussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nimeni on Sormiradio
Oopperan parvilämpiö 12.9., 17.9., 22.9. ? Loviisa 27.9. ? Martinus-sali, Vantaa 29.9.

KadosKissa
Ähtäri 5.10. ? Oopperan parvilämpiö 13.11., 17.11., 24.11., 1.12.

Lasten taidetuokio
Oopperan päälämpiö 4.10., 5.10. Tanssi ? 8.11., 9.11. Draama ? 10.12., 11.12. Puvustus

(Suomen Kansalllisooppera, lehdistötiedote 5.9.2012)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!