Maineikas Paolo Gavanelli vierailee Kansallisoopperan Rigolettossa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Rigoletto: Paolo Gavanelli

©Suomen Kansallisooppera
Kuva: Heikki Tuuli

Suosittu Rigoletto palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 3.12. Esitykset johtaa Mikko Franck ja ne jatkuvat 2.1. asti. Nimiroolissa vierailee italialainen baritoni Paolo Gavanelli, joka on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia Rigoletton tulkitsijoita. Hän on laulanut tässä roolissa niin Metropolitanissa kuin Covent Gardenissakin.

Rigoletto on yksi oopperakirjallisuuden koskettavimpia tragedioita. Se kertoo narrista, joka yrittää kostaa herttualle tyttärensä viettelyn ja menettää samalla kaiken. Rigoletto on syystäkin ollut aina Verdin suosituimpia teoksia. Suuri draama innoitti Verdin säveltämään joukon tunnetuimpia numeroitaan, kuten kaikille tuttu tenorien loistonumero La donna è mobile, Gildan aaria ja taituruudessaan hämmästyttävä kvartetto. Baritoneille narrin raastavan kohtalon tulkinta on haluttu ja haastava rooli.

Ohjaaja Georg Rootering ja lavastaja Mark Väisänen ovat tehneet Rigolettosta ajattoman tyylikkään toteutuksen, jossa tavoitetaan tumman draaman ydin. Tapahtumat etenevät pyörönäyttämön avulla elokuvamaisen tehokkaasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maineikas Paolo Gavanelli tulkitsee Rigoletton osan kaikissa esityksissä. Herttuan roolissa vuorottelevat tenorit Mika Pohjonen ja César Gutiérrez, Gildan roolissa vuorottelevat Hanna Rantala ja Anna-Kristiina Kaappola, Sparafucilena ovat Hannu Forsberg ja Koit Soasepp ja Maddalenana Riikka Rantanen ja Niina Keitel.

Rigoletto on osa Suomen Kansallisoopperan Verdi-vuotta. Oopperan mestarin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 200 vuotta, ja juhlan kunniaksi Verdiä on Suomen Kansallisoopperan ohjelmistossa koko kauden ajan.

Kaksi Rigoletton esitystä tulkataan myös viittomakielellä. Viitottavat esitykset ovat 10.12. ja 18.12. Lisäksi 10.12. esitystä edeltävä maksuton teosesittely tulkataan viittomakielellä.


Esitykset: 3.12., 7.12., 10.12., 12.12., 14.12., 18.12., 21.12. ja 28.12.2012 sekä 2.1.2013

Teosesittelyt: ma 3.12. ja ma 10.12. klo 18.15


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 26.11.2012)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!