Kansallisoopperan Toscalla jo lähes 130 000 katsojaa - Menestysooppera palaa ohjelmistoon uusin laulajavoimin

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Scarpia: Peter Sidholm; Tosca: Ingela Brimberg

©Suomen Kansallisooppera
Kuva: Heikki Tuuli

Vuonna 1995 ensi-iltansa saanut Giacomo Puccinin Tosca on ollut Kansallisoopperan uuden talon menestynein oopperatuotanto. Siegwulf Turekin ohjaaman ja lavastaman esityksen on nähnyt jo lähes 130 000 katsojaa. Kolmen vuoden tauon jälkeen suosikkiooppera palaa ohjelmistoon 5. marraskuuta. Esityksiä on tällä kaudella kuusi.

Sekä kapellimestari että kolmen pääroolin esittäjä vierailevat nyt ensimmäistä kertaa Kansallisoopperan Toscassa. Nimiroolissa laulaa ruotsalainen sopraano Ingela Brimberg, joka sai Tosca-tulkinnastaan tänä vuonna Svenska Dagbladetin oopperapalkinnon. Cavaradossina on milanolainen tenori Valter Borin, joka on laulanut muiden muassa Wienin valtionoopperassa ja Berliinin Deutsche Operissa. Kansallisoopperassa Borinin Puccini-laulua on kuultu aiemmin La rondinen Ruggeron osassa. Scarpian osassa on nyt Peter Sidhom, joka on laulanut tätä roolia mm. Covent Gardenissa. Puccinin musiikin hehkun takaa kapellimestari Leif Segerstam.

Vuonna 1900 kantaesityksensä saanut Tosca kertoo laulajatar Toscan ja taiteilija Cavaradossin rakkaudesta, jota varjostaa kapinallisia vainoava julma poliisipäällikkö Scarpia. Tosca on vahvempi kuin pelätty Scarpia, joka kuitenkin kostaa vielä haudan takaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jännittävän tarinan ohella Toscan suosion perustana ovat kuuluisat aariat kuten E lucevan le stelle ja Vissi d?arte. Siegwulf Turekin ohjaama ja lavastama tuotanto on esitetty jo 106 kertaa lähes täysille katsomoille. Jatkuvan menestyksen on taannut perinteisen tyylikäs näkymä ja dramaattisen vahva ohjaus.

Tosca esitetään marraskuussa kuusi kertaa: 5.11., 7.11., 17.11., 20.11., 22.11. ja 24.11.2012.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 29.10.2012)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!