Kansallisoopperan hilpeä Albert Herring matkaa Ouluun

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kansallisoopperan Alminsalissa helmikuussa 2010 ensi-iltansa saanut kamariooppera Albert Herring nähdään marraskuussa Oulussa. Kansallisoopperan vierailuesitykset Oulun kaupunginteatterissa ovat 20. ja 21.marraskuuta klo 19.00.

Albert Herring on Benjamin Brittenin koominen ooppera peräkammarinpojan irtiotosta. Kansallisoopperan uudessa versiossa Albert muistuttaa ohjaaja Pertti Sveholmin mukaan "Nummisuutarin Eskoa, mutta englantilaisella eleganssilla höystettynä". Nimiroolissa Albert Herringinä Oulun esityksissä laulaa tenori Simo Mäkinen. Esiintyjäjoukko on vierailuesityksissä pitkälle sama kuin ensi-illassa, mm. Anna-Kristiina Kaappola, Johanna Rusanen-Kartano, Sari Nordqvist, Aki Alamikkotervo, Risto Pulkamo, Jyrki Korhonen, Niina Keitel ja Ville Rusanen. Esitykset johtaa oopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck.

Albert Herring kuuluu kamarioopperoiden helmiin. Se tutkailee pikkukaupungin sosiaalisia ympyröitä ja mutkikkaita valtasuhteita sekä kertoo samalla lämpimästi peräkammarinpojan irtiotosta. Paikkakunnan silmäätekevien ei nimittäin millään onnistu löytää Kevään neidoksi riittävän hyvämaineista tyttöä ja niinpä tehtävään kruunataan perin kunnolliseksi tiedetty nuori mies Albert Herring. Mutta palkintorahat saatuaan Albert lähteekin irrottelemaan?

Albert Herring ?produktio on aiemmin vieraillut myös Rovaniemellä, Kuhmossa ja Muuramessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Liput Albert Herringin esityksiin ovat myynnissä Lippupalvelussa sekä Oulun kaupunginteatterin lipunmyynnissä, Puh. 08 558 47600. Lippujen hinnat ovat 35/32/17 euroa.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 6.11.2012)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!