La Traviata on Kansallisoopperan suursuosikki - Vuoden 1988 tuotannolla jo 176 000 katsojaa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Giuseppe Verdin juhlavuoden kunniaksi Kansallisoopperan ohjelmistoon palaa 31. joulukuuta Kansallisoopperan suosituin Verdi-tuotanto, Giancarlo del Monacon ohjaama La Traviata. Vuonna 1988 ensi-iltansa saanut tuotanto on esitetty tähän mennessä jo 180 kertaa.

Kamelianaiseen pohjautuva ooppera kertoo Violettan ja Alfredon rakkaudesta, jota Alfredon isä ei hyväksy. Violetta luopuu Alfredosta, ja kun rakastavaiset lopulta kohtaavat uudelleen, Violetta on jo kuolemassa keuhkotautiin. Giuseppe Verdi sävelsi La Traviatan heti Rigoletton ja Trubaduurin jälkeen ja onnistui luomaan kiinteän musiikkidraaman, joka tulvii tarttuvia melodioita alkusoitosta lähtien.

Giancarlo del Monacon ohjaama ja Michael Scottin lavastama tuotanto on tyylikäs ja perinteisellä tavalla kaunis toteutus. Se on saanut jo 180 esitystä vuodesta 1988 alkaen. Katsojia La Traviata on kerännyt jo 176 000, mikä tekee siitä Kansallisoopperan nykyisistä Verdi-tuotannoista ylivoimaisesti suosituimman.

Tällä kaudella La Traviatan kapellimestareina vuorottelevat Frank Beerman ja Kurt Kopecky.

Violettan roolissa vierailee kanadalainen Siphiwe McKenzie. Alfredona laulaa Fernando Portari, jota on kuultu muiden muassa Berliinin, Hampurin ja Venetsian oopperoissa. Alfredon isän Germontin osassa laulaa Kansallisoopperan luottobaritoni Jaakko Kortekangas, jota on kuultu tänä syksynä muun muassa Verdin Don Carlosin Rodrigona.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

La Traviata saa tällä kaudella yhdeksän esitystä.
Esitykset ovat: 31.12.2012 sekä 4.1., 12.1., 17.1., 24.1., 6.2., 8.2., 12.2. ja 14.2.2013.
Liput 14?84 euroa.

Keskusteluja Verdistä
Kansallisoopperan runsaaseen Verdi-vuoteen liittyy myös kaksi keskustelutilaisuutta Alminsalissa otsikolla Verdiä sanoin ja sävelin.

Lauantaina 29.12. Mikko Franckin vieraana ovat maineikas Rigoletton nimiroolin tulkitsija Paolo Gavanelli ja Gildan roolissa laulava Hanna Rantala.

Keskiviikkona 2.1. Juhani Koivisto keskustelee La Traviatan solistien Siphiwe MacKenzien (Violetta) ja Jaakko Kortekankaan (Germont) kanssa. Kummankin illan solistivieraat myös laulavat. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 14.12.2012)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!