Kevät on Lemmenjuoman aikaa - Suosikkioopperassa viiden laulajan roolidebyytti

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kansallisoopperassa juhlistetaan kevään heräämistä Lemmenjuomalla. Gaetano Donizettin koominen ooppera Lemmenjuoma on ollut yksi Kansallisoopperan menestyneimpiä tuotantoja. Vuonna 1991 vanhassa oopperatalossa ensi-iltansa saanut Giancarlo del Monacon ohjaus on esitetty jo 70 kertaa. Lemmenjuoma palaa ohjelmistoon 26.4. alkaen, ja esityksiä on kuusi.

Suosio ei ole mikään ihme, sillä ooppera on samaan aikaan sekä hilpeä että tunteikas. Maalaiskylässä tapahtuva värikäs tarina kertoo Nemorinosta, joka on jo vähällä menettää rakastamansa Adinan kersantti Belcorelle. Nemorinon on pakko turvautua kiertelevän tohtorin ihmelääkkeeseen. Todellisuudessa lemmenjuoma on tavallista punaviiniä, mutta silti se tehoaa odottamattoman hyvin ja juoni saa yllättävän käänteen. Hauska tarina sisältää yhden oopperan kauneimmista melodioista, kun Nemorino purkaa tunteitaan aariassa Una furtiva lagrima.

Tällä kertaa Lemmenjuomassa kuullaan peräti viisi roolidebyyttiä. Tenori Tuomas Katajala ja sopraano Hanna Rantala tulkitsevat nyt ensimmäistä kertaa oopperan nuoria rakastavaisia. Baritoni Waltteri Torikka debytoi Belcoren roolissa ja lääkekauppias Dulcamarana on nyt ensimmäistä kertaa basso Tapani Plathan, joka voitti tammikuussa Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan 3. palkinnon. Giannettan roolissa vuorottelevat Mia Heikkinen ja Tove Åman, joka niin ikään esiintyy roolissa ensi kertaa. Aidon italialaisen hehkun takaa kapellimestari Antonino Fogliani.

Donizetti: Lemmenjuoma
Kansallisoopperan päänäyttämö
Esitykset: 26.4., 30.4., 9.5. (klo 14), 16.5., 18.5., 22.5.2013
Liput: 14?84 e, Oopperan lipunmyynti ja Lippupiste


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 15.4.2013)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!