Jukka Linkolan ja Jukka Virtasen Robin Hood -ooppera ilmestyy DVD:nä - Päärooleissa seikkailevat Mari Palo, Ville Rusanen, Matti Salminen, Jyrki Antti

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Jukka Linkolan koko perheelle suunnattu seikkailuooppera Robin Hood ilmestyy DVD- ja Blu-ray-tallenteena. Toteutuksesta vastaavat Suomen Kansallisooppera, levy-yhtiö Alba Records ja Yle. Kansallisoopperan tilausteos Robin Hood kantaesitettiin ja taltioitiin alkuvuonna 2011, jolloin YLE Teema myös esitti uutuusoopperan tuoreeltaan.

Robin Hoodin hersyvän libreton on kirjoittanut Jukka Virtanen, ja vauhdikas ohjaus on Kari Heiskasen. Näyttävän lavastuksen on suunnitellut Kati Lukka, puvut Marja Uusitalo ja valaistuksen Mikki Kunttu. Taistelukohtausten koreografiasta vastaa Seppo Kumpulainen. Esityksen tallenteella johtaa teoksen tilannut Mikko Franck.

?Hienoa, että tämä mainio koko perheen ooppera on nyt kaikkien suomalaisten saatavilla, asuinpaikasta riippumatta?, iloitsee Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck. ?Robin Hoodin esitykset ovat houkutelleet todella monen ikäisiä katsojia, lapsista ja teinipojista aina aikuiskatsojiin asti, joten nyt Kansallisoopperalla on todella mahdollisuus olla koko kansan ooppera.?

Robin Hoodin roolissa tallenteella laulaa Ville Rusanen, Robinin joukkoja vainoavana sheriffinä Matti Salminen ja tämän hirmuisena äitinä Päivi Nisula. Marianin roolissa on Mari Palo, Gisbornen roolissa Jyrki Anttila ja Puna-Willin roolissa Niall Chorell. Tarina Sherwoodin maineikkaasta jousimiehestä sisältää perinteisen taistelun Nottinghamin sheriffiä vastaan, mutta tuoretta näkökulmaa tuo uusi arabialaistaustainen hahmo Jamila Melis Jaatisen tulkitsemana.

Robin Hood on saatavilla hyvin varustetuissa levykaupoissa, Alban verkkokaupassa ja Kansallisoopperan Oopperashopissa.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 18.4.2013)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!