Michael Güttler ehdolla Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestariksi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan uudeksi ylikapellimestariksi on ehdolla Michael Güttler. Dresdenistä syntyisin oleva Güttler on vuodesta 2002 ollut Mariinski-teatterin vieraileva kapellimestari, lisäksi hän on vieraillut useissa suurissa oopperataloissa kuten Pariisin oopperassa, Wienin valtionoopperassa ja Bol?oi-teatterissa.

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus hyväksyi kokouksessaan 4.4.2013 nimitysvaliokunnan ehdotuksen Michael Güttlerin valinnasta ylikapellimestariksi. Hallitus päätti kuulla ehdotuksesta henkilöstöryhmiä, minkä jälkeen päätetään valinnasta. Uuden ylikapellimestarin kausi on 3-vuotinen ja siihen liittyy 2 vuoden optio ja se alkaa 1.8.2013. Ylikapellimestarin toimenkuvaan kuuluu ooppera-, baletti- ja konserttiesitysten johtaminen, vastuu orkesterin taiteellisesta tasosta, sekä Suomen Kansallisoopperan musiikillisen tason ylläpito ja kehittäminen yhdessä taiteellisen johtajan kanssa.

Michael Güttler (s.1966) opiskeli Dresdenissä viulua, trumpettia ja pianoa sekä kuoron ja orkesterin johtamista. Voitettuaan useita kansainvälisiä kapellimestarikilpailuja hän sai nimityksen Klagenfurtin teatterin ylikapellimestariksi 1998. Vuodesta 2002 Güttler on ollut vakinainen vieraileva kapellimestari Mariinski-teatterissa, jossa hänen lyhyellä varoitusajalla Valeri Gergijevin sijasta johtamansa Nibelungin sormuksen ja Parsifalin esitykset keväällä 2003 herättivät suurta huomiota. Toukokuussa 2007 hän johti myös hyvin lyhyellä valmistautumisajalla Lohengrinin Pariisin oopperassa.

Lukuisten sinfoniaorkestereiden lisäksi Güttler on johtanut oopperaesityksiä muiden muassa Washingtonin National Operassa, Deutsche Oper am Rheinissa, Hampurin valtionoopperassa, Madridin Teatro Realissa, Tokion uudessa kansallisteatterissa, Wienin valtionoopperassa, Nizzan oopperassa, Frankfurtin oopperassa, Malmön oopperassa sekä Veronan areenalla. Suomen Kansallisoopperassa Michael Güttler on vieraillut tänä vuonna La Traviatan kapellimestarina.

Ooppera- ja sinfoniamusiikin lisäksi Güttler on johtanut myös barokkimusiikkia mm. Concerto Kölnin kapellimestarina. Michael Güttlerillä on laaja ohjelmisto sekä monipuolinen kielitaito.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tässä vaiheessa Michael Güttler, Kansallisoopperan säätiön hallitus, johto tai henkilöstö eivät kommentoi nimitysehdotusta.


Lisätietoja Michael Güttleristä hänen virallisilla sivuillaan.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 4.4.2013)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!