Figaron häitä juhlittu jo 30 vuotta - Klassikkotuotanto saa viimeiset esityksensä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan pitkäikäisin tuotanto Figaron häät saa viimeiset esityksensä maaliskuussa. Jussi Tapolan ohjaamaa ja Seppo Nurmimaan lavastamaa tuotantoa on esitetty jo 30 vuotta ja se on saanut 150 esitystä. Figaron häitä vietetään kuusi kertaa alkaen 8.3. Viimeisen kerran suositun klassikko-ohjauksen voi nähdä 30.3.

Nykyisen Figaron häiden tuotannon ensi-ilta oli 24.2.1983, jolloin kreivittären roolissa teki debyyttinsä Kansallisoopperassa Karita Mattila. Suosio oli mahtava, sillä pelkästään ensimmäisen kevään aikana Figaron häitä juhlittiin 32 kertaa! Pisimmän uran Figaron häissä teki Merja Wirkkala, joka lauloi Susannan roolia vuodesta 1983 vuoteen 2006.

Tällä kertaa Figaron roolissa laulaa Jussi Merikanto, Susanna on Anna-Kristiina Kaappola, kreivinä laulaa Jaakko Kortekangas ja kreivittären roolissa vuorottelevat Tove Åman ja tämänvuotisen Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjan voittaja Eeva Hartemaa, joka esiintyy nyt ensi kertaa Suomen Kansallisoopperassa. Cherubino on Riikka Rantanen, joka on esiintynyt tässä roolissa jo 51 kertaa. Koit Soasepp on Don Bartolo ja Päivi Nisula Marcellina. Don Basilion roolissa vuorottelevat Ilkka Hämäläinen ja Joonas Eloranta. Esitykset johtaa wieniläissyntyinen kapellimestari Friedemann Layer.

Figaron häät on Mozartin suosituin ooppera. Vauhdikas tarina kertoo Figaron ja Susannan avioitumisaikeista, joihin Susannaan ihastunut kreivi puuttuu kreivittären harmiksi. Ennen kuin oikeat parit ovat saaneet toisensa, kuullaan joukko oopperataiteen hienoimpia aarioita ja yhtyekohtauksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esitykset: 8.3., 13.3., 16.3., 20.3., 27.3. ja 30.3.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 27.2.2013)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!