Salonen johtaa ja Heiskanen ohjaa Kansallisoopperan uuden Ringin

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Richard Wagnerin oopperatetralogia Der Ring des Nibelungen eli Nibelungin sormus toteutetaan Suomen kansallisoopperassa vuosina 2019?2021. Uuden tuotannon kapellimestarina on Esa-Pekka Salonen ja ohjaajana Kari Heiskanen. Wotanin roolin laulaa Tommi Hakala ja Brünnhilden Johanna Rusanen-Kartano. Muusta työryhmästä ja muista solisteista kerrotaan myöhemmin.

Sarjan oopperat tuotetaan kahden teoksen vuosivauhdilla. Ensimmäisenä tulee ensi-iltaan Reininkulta syksyllä 2019. Sitä seuraavat Valkyyria keväällä 2020, Siegfried syksyllä 2020 ja Jumalten tuho keväällä 2021. Esitykset tulevat kuulumaan kausikorttisarjoihin. Tetralogia nähdään myöhemmässä vaiheessa myös kokonaisuutena.

?Aika on nyt kypsä tuoda Kansallisoopperaan suomalaisin voimin tehty Ring?, sanoo Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. ?Teoksen taiteellinen työryhmä tulee olemaan täysin suomalainen. Meillä on tällä hetkellä kasvamassa upea sukupolvi Wagner-laulajia, ja pyrkimyksenä onkin miehittää teokset pitkälti kotimaisilla laulajilla.?

?Ring on suuri voimannäyte oopperatalolle sekä taiteellisesti että tuotannollisesti. Kansallisooppera tulee 2019?2021 valjastamaan koko osaamisensa tämän huikean tarinan kerrontaan. Erityisen iloinen olen siitä, että Esa-Pekka Salonen tulee tekemään ensimmäisen Ring -produktionsa juuri Helsingissä!?

Ensimmäinen kokonainen Ring -tetralogia toteutettiin Kansallisoopperassa vuodesta 1996 alkaen. Silloin teokset saivat ensi-iltansa vuoden välein, ja kokonaisuus esitettiin vuosina 2000, 2001, 2004 ja 2011. Sarja nähtiin yhtenäisenä sarjana kahdeksan kertaa. Götz Friedrichin ohjaama tuotanto myytiin sittemmin Tokioon, jossa se on parhaillaan New National Theatren ohjelmistossa. Ring- sarjan osia nähtiin jo vanhassa oopperatalossa 1930-luvulta alkaen, mutta ei koskaan yhtenäisenä kokonaisuutena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esa-Pekka Salonen vierailee Kansallisoopperassa jo ennen Ring- sarjaa Richard Straussin Elektran kapellimestarina syksyllä 2016. Kari Heiskasen ohjauksia on Kansallisoopperassa nähty kaikkiaan kolme: Aulis Sallisen Kuningas Lear vuonna 2000, Leo? Janá?ekin Katja Kabanová 2003 ja Jukka Linkolan Robin Hood 2011.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 05.04.2016)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!