Kansallisoopperan kausi alkaa Orkesterisodalla ja jalkapallolla Turussa - Päänäyttämöllä kauden käynnistävät ensi viikolla Aida sekä Romeo ja Julia

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan orkesteri vierailee Turun musiikkijuhlilla perjantaina 10. elokuuta. Logomon salissa koetaan ennennäkemätön maaottelu, kun Kansallisoopperan orkesteri ja Tukholman Kuninkaallisen oopperan orkesteri ottavat toisistaan mittaa Orkesterisodassa Mikko Franckin johdolla. Lavalle nousee yli 150 muusikkoa, jotka tulkitsevat yhdessä ja erikseen sodan ja taistelun musiikkia, säveltäjiltä kuten Wilhelm Stenhammar, Jean Sibelius, Benjamin Britten, Gustav Mahler ja Maurice Ravel. Musiikillisen kilpailun kommentaattorina toimii näyttelijä Nicke Lignell.

Ennen konserttia orkesterit lämmittelevät jalkapallo-ottelussa Parkin kentällä noin klo 15. Leikkimielisen ottelun tuomarina toimivat TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande sekä palloseuran miesten Veikkausliigajoukkueen valmentajat Marko Rajamäki ja Diego Corpache. Otteluun on vapaa pääsy.


Suurta musiikkia ja herkkiä tunteita Aidassa
Varsinaisen oopperakauden avaa 15. elokuuta Giuseppe Verdin Aida. Upeaa musiikkia tulviva Aida on paitsi näyttävä suurteos, myös herkkä ja intiimi kertomus egyptiläisen sotapäällikön ja etiopialaisen orjan kielletystä rakkaudesta. Georg Rooteringin tyylikäs 1920-luvulle sijoittuva ohjaus sai ensi-iltansa Kansallisoopperassa syksyllä 2010. Lavastuksen on Bernd Franken, puvut Götz Lanzelot Fischerin ja valaistus Ilkka Paloniemen käsialaa. Esitykset johtaa Stefano Ranzani. Aidan nimiroolissa esiintyy aiemmin Naamiohuveissa vieraillut Claire Rutter ja Radamèsin roolissa Avgust Amonov ja Mika Pohjonen. Amneriksen roolissa vuorottelevat Lilli Paasikivi ja Tuija Knihtilä, ylipappi Ramfis on Koit Soasepp ja Amonasro Jorge Lagunes. Esityksiä on elo?syyskuussa yhteensä yhdeksän.


Rakastettu Romeo ja Julia avaa Kansallisbaletin syksyn
Egyptiläistunnelmien jälkeen siirrytään italialaiseen varhaisrenessanssiin herkän Romeo ja Julia -baletin myötä 18. elokuuta. Koreografi John Crankon näkemys kuolemattomasta tarinasta on ollut Kansallisbaletin ohjelmistossa vuodesta 1996. Herkkien kaksintanssikohtausten lisäksi rakastetussa teoksessa on myös huumoria ja vauhtia. Veronan nuorina rakastavaisina tanssivat Tiina Myllymäki ja Jani Talo sekä Maria Baranova ja Michal Kr?má?. Sergei Prokofievin musiikin johtaa Benjamin Pope. Elo?syyskuun aikana nähdään kaikkiaan kuusi esitystä.


Orkesterisota
Turun musiikkijuhlat
Konsertti Logomossa 10.8. klo 18

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Giuseppe Verdi: Aida
Esitykset Kansallisoopperan päänäyttämöllä 15.8., 17.8., 24.8., 29.8., 1.9., 6.9., 14.9., 19.9., 25.9.

John Cranko: Romeo ja Julia
Esitykset Kansallisoopperan päänäyttämöllä 18.8., 23.8., 25.8., 28.8., 30.8., 5.9.

(Suomen Kansallisooppera, lLehdistötiedote 8.8.2012)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!