Ravenna Festivalin vierailu ja Verdin kolmen oopperan Shakespeare-trilogia peräkkäisinä iltoina Oopperajuhlilla

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Savonlinnan Oopperajuhlat
Kuva: ©Savonlinnan Oopperajuhlat

Verdi kohtaa Shakespearen Savonlinnan Oopperajuhlilla tällä viikolla. Verdin Shakespearen näytelmiin perustuvat oopperat on mahdollisuus kokea kolmena peräkkäisenä iltana. Olavinlinnassa esitetään teokset Otello 12.7. sekä Ravenna Festivalin Falstaff 13.7. ja Macbeth 14.7. Ravennan vierailun päätöskonsertin 17.7. johtaa maailmankuulu kapellimestari Riccardo Muti.

?Verdi ja Shakespeare ovat maailman parhaita taiteilijoita. On käsittämättömän hienoa, että nämä kolme Verdin Shakespeare-oopperaa esitetään täällä. Tilaisuutta voi verrata Wagnerin Ringin esityksiin, joka on aina ison kansanjuhlan veroinen tapahtuma. Verdi on mielestäni paras tie Shakespeareen?, luonnehtii toimittaja Minna Lindgren.

Säveltäjän tuotannon huipennus on 1887 kantaesitetty Otello, joka on Oopperajuhlien oma uutuustuotanto. Verdin uran viimeinen teos, 1893 sävelletty Falstaff on hänen ainoa komediansa. Falstaff on nyt ensimmäistä kertaa ohjelmistossa, ja sen näytännöt ovat 13.7. ja 15.7. Vuonna 1847 valmistuneessa Macbethissa Verdi mursi oopperan perinteisen rakenteen. Macbethin näytökset ovat 14.7. ja 16.7.

Ravenna Festivalin Falstaffin ja Macbethin ohjaa festivaalin taiteellinen johtaja Cristina Mazzavillani Muti ja johtaa Nicola Paszkowski. Falstaffin roolin laulaa Kiril Manolov. Macbethin nimiroolin laulaa Vladislav Sulimsky, Lady Macbethinä on Vittoria Yeo ja Banquona Daniel Giulianini.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

?On huikeata, että kaksi festivaalia esittävät yhdessä Verdin ja Shakespearen trilogian. Ravenna Festivalin Cristina Mazzavillani Mutin toteutukset korostavat voimakkaasti teosten visuaalisuutta?, mietti johtaja Jorma Silvasti.

Maestro Riccardo Muti johtaa Luigi Cherubini -orkesteria Ravenna Festivalin vierailun päätöskonsertissa 17.7. Ohjelmistossa on Beethovenin Coriolan alkusoitto ja Kohtalonsinfonia sekä Schubertin sinfonia Keskeneräinen.

Ooppera-asiantuntija, toimittaja Minna Lindgren luennoi Verdin ja Shakespearen liitosta ja teoksista keskiviikkona 13.7. klo 14 Melartin-salissa (Savonlinnan Musiikkiopisto, Sotilaspojankatu 1). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 11.07.2016)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!