Jorma Hynnisen ja Ralf Gothónin Winterreise -jäähyväiskonsertti Savonlinnasalissa 30.7.2016

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Jorma Hynninen

Kuva: ©Savonlinnan Oopperajuhlat
Kuvaaja: Värisuomi - Matti KolhoOopperajuhlien entisten taiteellisten johtajien, Jorma Hynnisen ja Ralf Gothónin, loppuunmyyty liedkonsertti Schubertin Winterreise, esitetään Savonlinnasalissa lauantaina 30.7. klo 15.

Oopperalaulaja Jorma Hynnisen ja pianotaiteilija Ralf Gothónin yhteinen taival talvisessa maisemassa on kestänyt jo liki 40 vuotta. Konsertin ohjelma, Franz Schubertin runoilija Wilhelm Müllerin teksteihin säveltämä 24 laulun kokonaisuus Winterreise, on romanttisen liedkirjallisuuden merkkiteos.

Gothónin mielestä Winterreise eroaa Schubertin varhaisemmasta liedtuotannosta siinä, että se on henkisesti totta joka äänellään. ?Kokonaisuuden onnistuminen vaatii molemmilta esittäjiltä täydellistä toinen toisensa ymmärtämistä sekä vapautta omista tulkintapäätöksistä.?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

?Winterreise-konsertti on nimetty komeasti liedtestamentiksi. Se on kokeneen ihmisen tilitys elämästään. Olen ajatellut ja pitemmän aikaa milloin olisi sopiva aika lopettaa. Tämä on aktiiviurani päätöskonsertti?, toteaa Hynninen.

Ralf Gothóni esittelee Winterreise-teoksen ennen konserttia 30.7. klo 13 Onnellisten Ateljeessa Savonlinnasalissa.

Pianotaiteilija Ralf Gothóni tunnetaan kokonaisvaltaista muusikkoutta korostavana taiteilijana, ja hän on luonut maailmanlaajuisen uran pianistina, kamarimuusikkona ja kapellimestarina ja tullut esiin myös säveltäjänä ja esseistinä. Gothóni toimi Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana vuosina 1984-1987. Tässä työssä hänelle oli tärkeintä avata Savonlinna aidosti kansainväliseksi musiikkijuhlaksi.


Professori Jorma Hynninen on yksi menestyneimpiä suomalaisia oopperalaulajia. Hän on esiintynyt maailman johtavissa oopperataloissa, kuten Lontoossa, Chicagossa, Moskovassa, Pekingissä, Milanossa ja New Yorkissa. Hynninen esiintyi ensimmäistä kertaa Olavinlinnassa Fidelion kuorossa 1967. Tärkeitä rooleja ovat olleet Kaitsijapappi, Juha, Macbeth, Rigoletto, Rodrigo ja Wolfram. Oopperajuhlien taiteellisena johtajana Hynninen toimi vuosina 1991-2002, jolloin hän oli osaltaan edistämässä uuden suomalaisen oopperan voittokulkua.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 27.07.2016)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!