Kiitetyn ohjaajan Lentävä hollantilainen Kansallisoopperassa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Richard Wagner: Der fliegende Holländer
Senta - Camilla Nylund

Kuva: Heikki Tuuli
©Suomen Kansallisooppera


Teoksen uudenlaisessa tulkinnassa Sentan roolissa säteilee Camilla Nylund

Lentävän hollantilaisen Kansallisoopperalle ohjaa Lontoon kuninkaallisen oopperan Covent Gardenin oopperanjohtaja Kasper Holten . Hänet muistetaan Suomessa erityisesti vuonna 2010 nähdystä tuotannosta Die tote Stadt , joka on yksi Kansallisoopperan kiitetyimpiä toteutuksia. Lentävän hollantilaisen ensi-ilta on 18.11. ja se nähdään nyt ensi kertaa nykyisen oopperatalon näyttämöllä.

Holtenin uudenlainen tulkinta Lentävästä hollantilaisesta sijoittuu nykypäivän urbaaniin taidemaailmaan. Nimihenkilö on kuuluisa taiteilija, joka matkustaa ympäri maailmaa. Holtenin mukaan Wagnerin ikuinen rakkauden etsiminen tulee esiin erityisesti tässä teoksessa: ?Ajatus rauhan ja ikuisen rakkauden löytämisestä oli tuttu Wagnerille, joka matkusti koko elämänsä eikä koskaan löytänyt omaa paikkaansa. Hänen oma sielunsa ja elämäntapansa toivat hänelle aina vihollisia; ne saivat hänet löytämään uuden naisen ja sitten taas eroamaan. Hän ei löytänyt rauhaa silloinkaan, kun oli kuuluisa - hänen taiteellinen lahjakkuutensa olikin myös kirous", Holten tiivistää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Teoksen videosuunnittelusta vastaa Luke Halls . Hänen videototeutuksiaan on nähty paitsi Euroopan merkittävillä oopperalavoilla myös Pariisin muotiviikoilla ja popin maailmantähtien, kuten Adelen, Rihannan ja U2:n konserteissa. Lavastuksen on suunnitellut Philipp Fürhofer , puvut Anja Vang Kragh ja koreografian Signe Fabricius .

Esitykset johtaa amerikkalaiskapellimestari John Fiore . Nimiroolissa esiintyvät Johan Reuter ja Olafur Sigurdarson. Sentana nähdään ensi-illan lisäksi viidessä muussa esityksessä Camilla Nylund, joka on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaissopraanoja. Sentan roolissa esiintyy myös Pauliina Linnosaari. Dalandin roolissa puolestaan vuorottelevat Jyrki Korhonen ja Gregory Frank. Muissa rooleissa esiintyvät mm. Mika Pohjonen, Sari Nordqvist ja Christian Juslin.

Lentävä hollantilainen nähdään suoratoistona Yle klassisen verkkopalvelussa sekä Oopperan ja Baletin Stage24 -palvelussa torstaina 24.11.


Richard Wagner: Lentävä hollantilainen
Ensi-ilta Suomen kansallisoopperassa 18.11. klo 19
Muut esitykset: 22.11., 24.11., 26.11., 30.11., 3.12., 5.12., 9.12., 14.12. ja 30.12.
Liput 15?129 e
Maksuttomat teosesittelyt 22.11. ja 24.11. klo 18.15

Livelähetys 24.11.2016 klo 18.50 alkaen verkossa: yle.fi/klassinen ja oopperabaletti.fi/live/


#FNODutchman

(Suomen Kansallisoppera, lehdistötiedote 25.10.2016)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!