Suomen kansallisooppera ja -baletti yhteistyöhön taitoluistelun MM2017-kisojen kanssa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Taitoluisteluliitto ja Suomen kansallisooppera ja -baletti tekevät yhteistyötä ensi vuoden taitoluistelun MM-kilpailuissa. Baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve luo koreografian kilpailun avajaisiin ja on yksi kisojen kummeista. Suomen Taitoluisteluliitto järjestää kilpailut Helsingissä 29.3.?2.4.2017. MM-kilpailut on Suomi 100 -juhlavuoden merkittävin urheilutapahtuma pääkaupunkiseudulla, ja tuo kaupunkiin runsaasti kisaturisteja.

Taitoluistelulla, baletilla ja oopperalla on luontevia yhtymäkohtia esteettisessä esiintymisessä. Siksi Suomen kansallisooppera- ja baletti tekee viestintä- ja markkinointiyhteistyötä MM-kisojen kanssa. Yhteistyö rakentaa siltaa kulttuurin ja urheilun välille. Kansallisooppera ja -baletti toivottaakin taitoluisteluyleisön tervetulleeksi kisaviikon aikana nauttimaan myös esityksistään.

Yhteistyö huipentuu MM-tapahtumassa, jonka avajaisnäytöksessä Kansallisbaletin tanssijoilla on merkittävä rooli. Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve luo avajaisiin uuden koreografian, joka yhdistää taitoluistelua ja balettia. Hän on myös yksi MM-tapahtuman kummeista.

? Tämä yhteistyö on todella luontevaa, sillä baletti on myös huippu-urheilua. Luistelulle ja baletille yhteistä on, että molemmissa urheiluun yhdistyy taiteellinen ja luova ilmaisu, sanoo Kenneth Greve.

? Suomen Taitoluisteluliiton tavoitteena on järjestää kaikkien aikojen innovatiivisimmat ja rajoja rikkovat MM-kilpailut. Huippu-urheilun lisäksi MM-tapahtumissa on esillä kulttuuria ja nautintoja kaikille aisteille. Yhteistyö Suomen kansallisoopperan ja -baletin kanssa on upea avaus tuoda yhteen kulttuurin ja liikunnan harrastajia ja sitä kautta avata uusia uria yhteiselle tekemiselle ja elämyksille Suomen juhlavuoden kunniaksi, kertoo MM-kilpailun pääsihteeri Henri Nordenswan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

MM-kisoihin odotetaan reilua 65 000 katsojaa ja 200 urheilijaa. Tapahtumalla on arviolta 300 miljoonaa televisiokatsojaa ympäri maailman. Taitoluistelun MM-kilpailut luisteltiin viimeksi Suomessa vuonna 1999. Tämän kevään MM-mitaleista kilpaillaan Yhdysvalloissa, Bostonissa 28.3.?3.4.2016. Suomen kisaorganisaatio markkinoi näkyvästi Helsingin kisoja paikan päällä.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin kevään 2017 kisojen aikainen ohjelmisto julkaistaan pääsiäisen jälkeen 29.3. osoitteessa oopperabaletti.fi


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 22.03.2016)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!