Pedro Zamora tv-elokuvassa

  • Teema
  • Historia
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Vuonna 1994 MTV lähetti Amerikassa (ja muualla maailmassa) tosi-tv-ohjelmaa The Real World. Se oli jonkinlainen Big Brotherin esimuoto. Erilaiset ihmiset asuivat talossa ja heidän elämäänsä seurattiin viikottain. Joukkoon tuli mukaan Pedro Zamora. Hän oli Kuuban pakolainen ja hänet tunnettiin sanfransiscolaisena aktivistina. Hänet tiedettiin homoksi ja HIV-positiiviseksi. Tv-ohjelma teki hänestä kuuluisuuden koko Amerikassa.

Ohjelman aikana Zamora tuli jatkuvasti sairaammaksi. Virukset tunkeutuivat hermojärjestelmään. Tv-asema maksoi lääkärilaskut. Presidentti Clinton tiedusteli puhelimitse Zamoran terveydentilaa. Clinton hoiti Zamoran omaiset Kuubasta Amerikkaan. Mediassa Zamoran terveys oli kestoaiheena. 22-vuotias Pedro muodostui katsojien lemmikiksi.

Nyt on Dustin Lance Black tehnyt Pedrosta tv-elokuvan. Alkusanat esittää Bill Clinton. Elokuva on katsottavissa netissä. YouTubesta löytyy myös 1994 tehty "A Tribute to Pedro Zamora". (En ole vielä tarkistanut, että linkit todella toimivat)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuvan voi katsoa tästä
YouTubessa on kunnianosoitus vuodelta 1994

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!