Linnanjuhlat suomalaisen tasa-arvoajan huipentuma?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 3

Tasavallan presidentin juhlavastaanoton teemana on itsenäisyyspäivänä 2011 ”Tasa-arvon ja yhteistyön Suomi – vastuu Suomesta, vastuu maailmasta”. Teeman mukaisesti on kansalian tiedotteen mukaan vastaanoton kutsuvieraissa huomioitu mm. kansalaisjärjestöjen ja vähemmistöjen edustajia, sekä henkilöitä, jotka ovat omalla toiminnallaan työskennelleet tasa-arvon, suvaitsevaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta.

Juhlaa on edeltänyt asennekonservatiiviselta suunnalta kommentteja homojen tanssimisesta ja muusta.

Tasa-arvovastainen jupina ylitti nyt uutiskynnyksen koko vuoden jatkuneiden ikävien puheiden vanavedessä. Mutta kyllähän Linnan juhlat ovat käyneet asenneoikeistolaisten iholle jo vuosia. Olin jonain itsenäisyyspäivänä Halosen ensimmäisellä kaudella lähdössä Aasiaan 6.12 yökoneella. Finnairiin silloiseen long haul-loungeen rienti myös lähes suoraan juhlista suomalainen yritysjohtaja. Sohvaryhmälle sinne kulman taakse työtovereineen asettautunut mies selitti sitten melko äänekkäästi, kuinka siellä Linnassa taas oli ollut niitä lesboja vaan. Lausunto säväytti ilmapiiriä, mutta kukaan ei puuttunut keskusteluun ja lausujan sidosryhmäläiset tietysti istuivat nyökytellen ja hihitellen, kuin taitelijan kuvassa sen yhden vapahtajan viimeisestä ateriasta seurueineen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seuraavan presidentin kutsulistaa katsotaan sitten suurennuslasilla. Mutta sitä ennen ehtii tapahtua paljon.

3 kommenttia

Presidenttiehdokas Sari Essayah (Kd) oli vieraana tämän illan Pressiklubi-ohjelmassa. Homoteemat toistuivat useampaan kertaan ohjelman aikana. Essayahilta tiedusteltiin heti hänen osuutensa alussa, että saavatko homot tanssia yhdessä linnan itsenäisyyspäivän juhlassa. Presidenttiehdokas oli sitä mieltä, että kyllä se hänelle sopii. Onhan Suomessa vanha traditiokin, jossa härkäparissa tanssitaan, ellei naisia ole paikalla riittävästi taikka on tullut rukkaset tanssiinkutsusta.

Uskontoa ja politiikkaa käsiteltiin keskustelussa monta kertaa. Mielenkiintoinen tieto oli se, että kristillisdemokraattien johdon ovat miehittäneet uskonnollisiin ääriryhmiin kuuluvat henkilöt.

Ohjelma tulee uusintana ja on jo nyt katsottavissa YLE Arenalla.
http://areena.yle.fi/video/1322850976390
  • 2 / 3
  • Hannu, Tre
  • 2.12.2011, 22.43
Tämänkertaiset teemat tasa-arvoinen Suomi, yhteistyö ja suvaitsevaisuus ovat jo ehtineet pahoittaa usean moniongelmaisen mielen. Tiettyjen foorumien itku ja parku ulottuu Hesarin lukijakommentteihin saakka.

Kyllähän se on ollut havaittavissa ainakin vuoden verran jos ei kauemmin, että epäsopua ja eriarvoisuutta ajavat ryhmät ovat lisänneet äänenpainoaan ja kannatustaan. Historiasta ei haluta mitään oppia, ja ihmiskunnan keräämä tietokin on kiihkoilijoille yhtä tyhjän kanssa.

Kiitokset Juhanille linkistä. Essayah on hylännyt ajat sitten pohjoismaisen ihmiskäsityksen, johon kuuluu tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, sillä hän on äänestänyt meppinä toimiessaan niin naisten kuin homojenkin oikeuksia vastaan, joten harkitsen vielä Pressiklubin katsomista.

Linnanjuhlat voi katsoa suorana netistä. Täytyy kerrankin seurata koko ohjelma. Tuskin meillä enää tulee olemaan presidenttiä, joka on ehdottomasti ja koko sydämestään tasa-arvon kannattaja ja edistäjä.

Hieman teemoista, kutsuvieraista ja menyystä:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/halonen_emannoi_viimeista_kertaa_linnan_juhlia_3077030.html