• peter

ikä- ja muista eroista

Taas joutuu miettimään kuinka suvaitsevainen sitä loppujen lopuksi onkaan - tai ei ole. Hyvä ystäväni nappasi itselleen oikein sievän abiturientin suunnilleen vuosi sitten, ja kaikista epäilyistä (ja ehkä toiveistakin) huolimatta suhde on kestänyt näin kauan. Nyt abiturientti on saanut kirjoituksensa loppuun ja muuttanut Kölniin ystäväni asuntoon kunnes saa aikaiseksi hankkia oman.
Eilen vietettiin sanotun ystävän syntymäpäiviä (43v tuli täyteen) ja minulla oli tilaisuus viettää kokonainen ilta pariskunnan seurassa. Seuraavaan yhteiseen iltaan voi mennä hetki jos toinenkin, sen verrran rasittavaa meininki oli. Abiturientti oli juuri niin lapsellinen, äänekäs, rasittava kuin voi odottaa. Lisäksi vailla minkäänlaista tilannetajua ja suurinta osaa käytöstavoista.
Oltiin siis kokoonnuttu juhlimaan miehen syntymäpäiviä, mutta herra abiturientti päätti tervehtiä vieraat murjottamalla ja osoittamalla mieltään kunnes alkoi kiskoa viiniä kaksin käsin. Tarpeeksi monen lasillisen jälkeen hänellä oli luonnollisesti sanottavaa mihin tahansa aiheeseen, mutta sanottavassa ei useimmiten ollut päätä eikä häntää. Vielä muutama lasillinen päälle ja hän alkoi roikkua syntymäpäiväsankarissa kuin jokin merkillinen kasvain.
Nyt yritän miettiä, onko pariskunnan 25 vuoden ikäero minulle liikaa vai onko antipatiani todellakin sidonnainen pelkkään henkilöön. Vastaus on varmaankin jossain näiden kahden välillä – en lämmennyt abiturientille, enkä oikein osaa suhtautua pariskuntaan vakavasti. Toinen näyttää olevan keski-iän kriisissä ja toinen ei vielä erota oikeaa vasemmasta.
Synttärisankari vielä uhkaili, että tulevat vielä Pariisiin viikonlopuksi. Ennustan melkoista piikkiä omassa alkoholin kulutuksessa vierailun aikana, jos uhkaus toteutuu.

5 kommenttia

Aboa

12.5.2010 11:31

Mielestäni parishteen kompastuskivenä ei ole niinkään usein ikäero, vaan liian erilaiset kokemusmaailmat - jotka osittain kyllä johtuvat ikäerosta.

martin

12.5.2010 19:02

Jos noin on, niin syvä myötätuntoni on puolellasi.

Riquman1990

25.5.2010 08:42

Mä oonkin aina sanonu, et ikäero voi olla max 10 vuotta. Toi 18-v. kundi kokee, et sillä ei oo mitään yhteistä itteensä monta kymmentä vuotta vanhempien kanssa. Joka kuitenkin leikkii ryhtyy, se leikin kestäköön. Jos ottaa paljon vanhemman miehen, ei auta murjottaa sen kavereiden edessä.

peter

25.5.2010 15:48

En usko että on olemassa mitään maksimi- tai minimi-ikäeroja toimivalle parisuhteelle. On kuitenkin niin, että kommunikaatio ja ystäväpiirien integroiminen vaikeutuu turhan paljon jos elämäntilanteet eivät osu suunnilleen samaan lokeroon. Abiturientilla tapahtuu niin paljon ettei arvaakaan seuraavien kymmenen vuoden aikana, mutta nelikymppisellä tuskin enää tulee suunnattomia kurssinmuutoksia.

Riquman1990

25.5.2010 18:05

No, ehkä toi ikä ei niinkään, mut lapsellinen käytös... Miten 18-vuotiaalla ja 43-vuotiaalla voiskaan olla samanlainen elämäntilanne? Sen takii pitäski yrittää löytää mahdollisimman saman ikänen kumppani.