• Jusa

Raakaa todellisuutta..

Mietin pitkään katsoisinko tämän tositapahtumiin pohjautuvan draamaelokuvan, joka oli minulla tallennettu tiistailta 26.1.(yle tv1:ltä alkaen klo 21).

Elokuvan nimi oli: Annan sinulle anteeksi (Forgiven/Britannia 2007; Emmy palkittu Lucy Cohy mukana). Se kertoi perheen sisäisestä insestistä ja sen paljastumisesta: http://areena.yle.fi/video/709298

Elokuva oli näytelty niin uskottavasti "sisältäpäin katsottuna".. ja hyvin kaikessa järkyttävyydessään, että kaikista vastenmielisistä tuntemuksista huolimatta se oli katsottava loppuun asti.

Myös insesti-isän ajatusmaailma tavallaan avautui, ja jopa sen raadollisuuden pystyi osittain ymmärtämäänkin hänen terapiansa myötä. Tosiaan kaikki asiat eivät ole niin musta-valkoisia. Tässä perhe pystyi palaamaan yhteen kaikkien vaikeuksien/terapioiden jälkeenkin, mikä oli mielestäni paljon.

Työssäni tapaan noita tapauksia, insestin uhreja, mutta tämä oli jotenkin toisesta näkövinkkelistä kerrottu; Ja toi jotain ymmärrystä sairaan ihmisen ajatusmaailmasta.

Mutta seuraava elokuva saa kyllä olla sitten viihteellinen, vaikka kauniin romanttinen..