• Tom Dooley

Savolaista ehkäisyvalistusta

"Urheiluliiton erinomainen tiedottaja Mika Noronen (eri mies kuin lätkäveskari) ei lähtenyt viikonlopun Ruotsi-otteluun. Noronen ei kärsi urheiluvammasta. Hän päivystää kotona autonavaimet taskussa, koska vaimon synnytys lähestyy. Maailmankuulua, sarkastista savolaishuumoria viljelevä Noronen arvelee parin olevan tässä tilanteessa siksi, että hänelle yläasteella terveystietoa opetti jumppamaikka. Tämän ydinosaamista ei ollut ehkäisyvalistus.
- Opettaja antoi meille Pojasta mieheksi oppaan ja sanoi: Vitun kuva on sivulla 15, kahtokee se ni lähetään pelloomaan."

Kenenkähän vastuulla mahtaa kouluissa olla nykyisin tuo ehkäisyvalistus? Uskonnonopettajienko?

1 kommentti

sleepygay

14.9.2007 00:01

On kyllä tosi hyvä, että terveystiedon opetuskin on muuttumassa vähän vakavammaksi kuin mitä se oli vielä minun yläasteaikana. Lukiossa meininki olikin jo toinen ja nyt, kun siskoni on yläasteella (ja myös kun veljeni oli) heillä on oikein kirjat sitä varten. Me katsottiin vain jotain typeriä videoita, joissa joku iski jonkun naisen ja sitten ne sai vahinkolapsen jne. Nykyäänhän terveystietoa opettaa biologian opettajat, joilla on varmasti parempi käsitys asioista kuin jollain liikunnanopettajalla. Tämäkin taitaa olla vähän koulusta kiinni.