• Tom Dooley

Privjet!

Kolme viimeistä päivää on osoittanut, että minun osalleni on tullut työ venäläisten parissa. Ja tämähän tarkoittaa siis sitä, että on ryhdyttävä keskittymään kieleen...

Laiva oli lastattu venäläisillä ja eilisen Helsinginkeikan aikana tapasin muutamia. Tietysti tästä voisi jo hämmästellen kysyä: onko Suomi miehitetty?

No, miehitetty ja miehitetty. Ilman militaristista äänenpainoa voisi todeta, että tätä miehitystä ei kannattaisi ainakaan kaikinajoin vastustaa...

---

Risteily oli upea kokemus - ja uusien löytöjen kokemus. Se ei ole uutta, että kärsin herkästi matkapahoinvoinnista (tietysti olen kertonut siitä Seitsemän saaren kierroksesta Kreikassa, jonka aikana makasin selälläni kannella ja yritin kuunnella opasta. Aina kun se purtilo pysähtyi lähelle rantaa, uin ja tasasin pahoinvointia. Yhdenkään saaren nimeä en muista.). - Laivan lähdettyä Maarianhaminasta keinunta alkoi. Onneksi olin saunassa ja porealtaassa. Porealtaan vesi keinui samassa tahdissa ja annoin itselleni luvan keinua siinä. - Ja kas kummaa: vältyin ärhäkältä oksennusreaktiolta.

Ja tuo äskeinen onnistui hyvin niin kauan kunnes tunsin toisen ihmisen jalat omiani vasten eivätkä ne ottaneet irrotakseen. Mutta se taitaa olla toinen tarina se.

---

Risteily oli onnistunut lepohetki. Tuttuja en siis juuri nähnyt. Ja kun olin eilen aamulla kotona, huomasin kantavani mukanani viiniä. Nyt keittiössäni odottaa viisi litraa viiniä - juotavaksi. Minä en sitä juo. Taidan viedä naapurin pojille uudenvuodentervehdyksenä.

---

Eilen päivällä innostuin lähteä retkelle Helsinkiin. Miellyttävä reissu sekin (da). Perinteisiä kulttuurikohteita tuli katsastettua. Ja tulin jopa ylipuhutetuksi. Minun piti lähteä kotiin jo alkuillasta. No, heräsin tunti sitten. Se johtui taas siitä, että olin kotona aamulla 6:15. Mutta kuten kerroin - jos sydämelle annetaan työ venäläisten parissa, rautaa on taottava niin kauan kuin se on kuumaa. - Joo, vieläkin polttelee :(

---

Nyt on lähdettävä kaupungille. Olo on vain orpo. Mihin kahvilaan nyt menisi juomaan päivittäisen kahvinsa ja lukemaan lehdet? Café Thalia on historiaa - ollut lauantaista alkaen. Ehkäpä Foijaan. Pitää perehtyä asiaan tänään - ja muistaa samalla hakea kengät suutarilta. Tamssiaiskengät ovat tarpeen tämän illan liukkailla parketeilla.

Kiitos Ranneliikkeen ystävät tästä vuodesta! Menestystä vuoteen 2008!

3 kommenttia

Napalmia

31.12.2007 17:26

Olen luullut, että venäläisten kanssa pärjää jo englannilla.

martin

31.12.2007 20:20

Itsellesi kiitos! Menestystä uuteen vuoteesi ja sen mukanaan tuomiin haasteisiin! Siunausta!

audinkopoika

31.12.2007 21:39

Iloista, turvallista Uutta Vuotta 2008, joka myös onnea tuo tullessaan :)