• Tom Dooley

Jo valkenee kaukainen ranta

Istuin tauolla ulkoilmakahvilassa, josta on suora näköyhteys yhteen Turun suosituimmista vihkikirkoista. Viereisessä pöydässä istui kaksi rouvaa, jotka kävivät keskustelua hääjuhlien pukeutumisesta. Aika pian ymmärsin, että rouvat olivat istuneet siinä pitkän aikaa ja aikoivat jatkaa alkuiltaan asti vertaillen väen juhlamuotia.

Kovin oli maailma muuttunut heidän ajoistaan. Kuinka onnetonta onkaan, kun naiset eivät käytä hattua juhlistamassa hääjuhlaa! Ja kuinka väritöntä voikaan kesän juhlakansa olla? Ja niin kovin vähän on kangasta käytetty naisten juhla-asuissa! - Pohtivat muuten pitkään, onko tuollainen niukka, linjoja korostava asu naisella edes juhla-asu.

Mene ja tiedä. Siitä olin samaa mieltä rouvien kanssa, että tumma puku pukee miestä. - Ja ilman taka-ajatuksia... Naisten muodista olen huono itse mitään sanomaan. Mutta onhan se tietysti hankalaa, jos vieraitten huomio kiinnittyy naisten tisseihin - kai sitä keskustelussa ainakin pitäisi pystyä herkeämättä katsomaan puhekumppanin kasvoja...

Ja takaisin työn pariin. Suuria ajatellessa taitaa iltakin kääntyä yöksi :(

Mukavaa alkavaa pyhää!

2 kommenttia

martin

21.7.2007 18:20

Siunattua pyhää Sinullekin. Minulle pyhä on sitäkin mieluisampi kun sen tietä pyhitykseen auttaa oiva paimen.

audinkopoika

22.7.2007 02:50

Itsekin käytän usein tummaa pukua.