• Mary Bell

Voices start to ring in your head

Tykkään ottaa alkoholia, tykkään hengailla ystävien ja kavereiden kanssa. Tykkäisin seurustella etten aina olisi se ainoa sinkku pariskuntien keskellä. En tykkää mennä juilimaan kun pariskunnat tappelee (ja ne tappelee aina). Tulee tavallaan mieleen Katkera kuu. Siis yhdestä pariskunnasta. Jotka siis tappelee. Aina. En tiiä mistä eilinen alko, se ei yleensä paljoa tarvi. Eikä oikein tiedä kumman osapuolen katkeruus ja viha on.. kumman puolella olisi, tavallaan. Kun oikeasti ei ole kummankaan puolella, mutta aika ajoin tuntuu kuin osa pariskunnasta (ja se osa vaihtelee molempien välillä) pyrkis tietoisesti tai tiedostamattaan rikkomaan meidän sangen tiiviin ystäväpiirin. Vaikea olisi kuvitella, että välit parhaisiin ystäviin voisi katketa ulkopuolisten vuoksi. Sitä ovat jotkut yrittäneet. Mutta ikäväähän se koko tilanne on.

En oikein koskaan o tajunnu muutenkaan ihmisiä kenellä on hirvee tarve koittaa jotenkin nokittaa toinen. Yleistäen voisi sanoa että monasti näillä ihmisillä on paljon yhteistä, tai ainakin että samoista ihmisryhmistä ne löytyvät. Olenko ennakkoluuloinen? Toki. Tietysti. Kuka ei olisi (rehellisesti) jossain mielessä? Muun väittäminen on valhetta ja oman kruunun kiilloittamista. Mutta se ei tarkoita ettenkö joskus tutustuisi uusiin ihmisiin ja ilmiöihin. Luovunko ennakkoasenteistani? Joskus. Joskus jopa pysyvästi. Yksittäistapauksissa.

Muutamat kirjoittajat täällä Ranneliikkeessäkin ovat saaneet vilpittömän hyväksyntäni, vaikka teoreettisesti voisi kuvitella että (sen perusteella mitä täällä nyt kuvaa saa ihmisestä luotua) he olisivat kovinkin vastaan omaa maailmankatsomustani.

En tutustu uusiin ihmisiin kuitenkaan kovin helposti, olen aika skeptinen ja kyyninen. Se on suojellut minua paljolta. On muutamia asioita, esimerkiksi juuri uusissa tuttavuuksissa, jotka saavat hälytyskellot soimaan päässäni. Ja se soitto jatkuu yleensä sangen pitkään. Toisaalta kun ensi kertoja tapasin erään uuden kaverini, ei pirahtanut mikään, nyt alkaa tilanne olla toisin. Ja eilen taas tappelua sivusta kuunnellessani voimistui tunne että kavaluus on luikerrellut kaveripiiriimme.