Enter

Edellinen
Pienikokoinen lapsettomuushoitoklinikan sairaanhoitaja Melanie McGuire, 34 v päätti laittaa miehensä William T:n, 39v pois päiviltä ja elämänsä kokonaan uusiksi rakastuessaan klinikkansa johtajaan. Salasuhde alkoi suuseksillä lääkärin toimistossa, kun Melanie oli 38 kuulla raskaana. Hän väärensi reseptin( Hän oli maineeltaan hyvä ja empaattinen ja lisäksi luottohoitaja, joka teki paljon ylimääräistä työtä), jolla sai apteekista vahvaa rauhoittavaa lääkettä Chloral hydraattia, jolla huumasi isokokoisen miehensä ennen kuin ampui tätä vihreän tyynyn läpi päähän ja rintaan, paloitteli ruumiin neljään osaan sahalla, jotka hän sulloi jätesäkeissä kolmeen Kenneth Cole - matkalaukkuun, jotka ajautuivat Chesapeaken lahden rannalle Virginiassa toukokuussa 2004 ja tapaus tuli ilmi. Chloral hydraattia löytyi myös Anna Nicole Smithin ruumiista, kun hänet löydettiin kuolleena. Sitä käytetään unettomuuden hoitoon, ennen pieniä kirurgisia toimenpiteitä ja eläinten nukuttamiseen ennen leikkauksia. Tätä lääkettä Melanie oli ostanut klinikkansa potilaan nimiin väärennetyllä reseptillään 28 huhtikuuta apteekista vuonna 2004 päivänä, jolloin hänen miehensä katosi.

Salasuhde jatkui aina siihen saakka, kun poliisit ottivat Melanien kiinni. He pitivät yhteyttä toisiinsa lääkärin ostamilla erillisillä kännyköillä ja tapailivat silloin, kun lähtivät aikaisemmin töistä tai ottivat puoli päivää "omaa aikaa" kesken työviikon. He olivat rakastuneita ja kehittelivät yhteistä tulevaisuutta kunhan Melanie ottaisi ensiksi avioeron ja sitten hänen lääkäriystävänsä. Siihen kuului uusi talo ja lapsia. Iltaisin he leikkivät kunnollista koti-isää ja- äitiä omine rutiineineen, kun ruokaillaan ja lapsia laitetaan nukkumaan. Kun poliisit pidättivät Melanien, jonka mies oli "karannut", joutui mieslääkäri kovan paikan eteen ja kertoi suhteesta vaimolleen. Hän valitteli oikeudessa, että yhdessä hetkessä hän menetti työpaikkansa, vaimonsa ja lapset ja oli purskahtamaisillaan itkuun.

Kaksi päivää ennen miehensä kuolemaa Melanie oli ostanut aseen Pennsylvaniasta, jonka luodit täsmäävät ruumiista löydettyihin. Ostaessaan sen hän valehteli, että ostaa aseen, koska aviomiehellä on takanaan rikoksia eikä voi itse sitä tehdä ja he tarvitsivat aseen turvaksi, kun muuttavat maaseudulle. Myyjän mielestä Melanie oli ensimmäinen naissairaanhoitaja, joka koskaan on ostanut aseen hänen uransa aikana. Murha-asetta ei koskaan löytynyt ja se oli paha asia Melanien syyttömyyden kannalta. Sitä ennen Melanie oli etsinyt internetistä tietoa erilaisista murhaamistavoista, torjunta-aineiden käyttämistä myrkkyinä ja aseen hallussapitolaeista.

Viime vuonna hän yritti harhauttaa entistä oikeuden tuomaria lähettämällä hänelle nimettömän, jaarittelevan kirjeen, jossa vakuutettiin Melanien syyttömyyttä ja toisen, jossa yritettiin lavastaa hänen kuolleen miehensä sisko syylliseksi. Asian vakuudeksi mukaan oli laitettu William T:n auton avaimet, vihkisormus ja tekaistu lappu, missä luki, että Melanie " lavastetaan syylliseksi murhaan".

Melanie on vakuuttanut julkisesti yleisöä, että vaikka hänen tunteensa olisivat minkälaisia miestään kohtaan, jota hän aikaisemmin oli syyttänyt tekaistusta pahoinpitelystä, hän ei olisi voinut tehdä tällaista miehelleen. Oikeus ei uskonut, vaan tuomitsi kahden pojan äidin elinkautiseen. Tuomion kuultuaan Melani itki. Itkikö hän silloin, kun pisti miehensä pään ja jäsenet poikki?

Aikaisemmin poliisitutkinnassa, Melani oli katkerana vähätellyt miestään, joka pelasi kasinoilla uhkapelejä ja sai herkästi vihamiehiä, koska oli suuri suustaan. Viimeinen tikki Williamin arkkuun tai oikeammin matkalaukkuun, oli kun pariskunta joutui myymään unelmatalonsa. Silloin Melani päätti toimia paremman tulevaisuutensa hyväksi, johon ei kuulunut William mukana.

Syyttäjä voitti jutun, koska Melanien hius löytyi jätesäkistä, johon osia miehen ruumiista oli sullottu ja jätesäkit olivat samaa sarjaa, joita oli Melanien kotona. Se tarkistettiin muovin sulamispisteestä syntyvän identtisen graafisen käyrän mukaan. Lisäksi teipistä, jolla säkit olivat teipattu, löytyi Melanien kynsilakkaa. Yksi tuntematon kämmenselän jälki löytyi. Kuka oli Melanien apuna?


Ammattipainija Chris Benoitin ruumiista, tarkemmin sanoen- hänen virtsanäytteestään ja verenkierrostaan on löydetty kohonneita testosteronipitoisuuksia ja kipulääkejäämiä. Kipulääkkeet eivät olleetkaan ihan mitä tahansa kauppatavaraa, vaan vahvoja keskivaikeissa tai vaikeissa kiputiloissa käytettyjä ja voivat aiheuttaa riippuvuutta, Vicodin ja Dilaudid- nimisiä. Samoja löydettiin hänen vaimonsa kehosta( paitsi ei tietenkään testosteronia). Poika Daniel oli huumattu Xanax`lla ennen kuristamiskuolemaansa. Tapaus on nyt loppuun käsitelty. Kysymyksessä oli murha-itsemurha eikä anabolisilla steroideilla voitu näyttää olevan osuutta tapahtumiin. Herää vain kysymys, miksi he käyttivät niin vahvoja kipulääkkeitä? Se tarkoittaa käytännössä pienessä pillerpöhnässä - ei niinkään "pienessä"!-elämistä. Liittyykö anabolisten steroidien käyttöön myös tällaisten kipulääkkeiden väärinkäyttö? Jos, niin miksi?

Chris Benoitin vuositulot olivat yli 500 000 dollaria. Hänen vaimonsa kouluaikainen haave oli tulla kotirouvaksi, mutta hän ei arvannut joutuvansa elämään käytännössä yksinhuoltajana, kun hänen miehensä matkusti pitkin osavaltioita. Siitä syntyi riitoja pariskunnan välille. Kahden ammattipainijan avioliitto oli onneton. Se oli alkanut pelkkänä näytökseen kuuluvana järjestettynä juonena, jonka seurauksena he sitten lyöttäytyivät oikeasti yhteen.

Chris Benoitin hirttäytyneen ruumiin vierestä löytyi tyhjä viinipullo. Joitakin tyhjiä oluttölkkejä löytyi roskasäiliöstä. Hänen vaimonsa ruumiista löytyi alkoholijäämiä, mutta ne voivat johtua jo käynnissä olleesta mätänemisprosessista.

Vicodinin käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa, v 2000 oli kirjoitettu 89 miljoonaa uutta reseptiä. Sen käyttö on kasvanut 300 prosenttia vuodesta 1990 ja siihen liittyvät sairaalan päivystyskäynnit ovat lisääntyneet samassa ajassa 500%.


US News- lehti rankkaa amerikkalaiset sairaalat vuosittain paremmuusjärjestykseen 16 erikoisalan mukaan kuinka niissä kyetään hoitamaan vaikeita ja vaativia sairaustiloja ja toimenpiteitä.

http://health.usnews.com/usnews/health/articles/070715/23meth.htm

Tässä on 5 parasta:

Johns Hopkins - Baltimore
Mayo Clinic- Rochester Minnesota
UCLA Medical Center- Los Angeles
Cleveland Clinic
Massachusetts General- Boston

Todennäköisesti nämä voisivat mennä kärkeen myös maailmanlaajuisesti vertailtaessa, kuka tietää?


Hotellien ja ravintoloiden siisteyteen kiinnitetään paljon huomiota ja se on yksi laadun osatekijä, mutta tämä asia ei päde useinkaan sairaaloiden ollessa kyseessä. Mitataanko sairaaloiden ja terveyskeskusten siisteyttä säännöllisesti ja millä lailla?

USA:ssa ja Englannissa tämä asia on herättänyt keskustelua. Bostonin yliopisto tutki leikkaussaleja ja tuli ilmi, että puolet niistä tarvikkeista ja alueista, jotka olisi pitänyt desinfioida laiminlyötiin. Sama asia sairaaloiden kohdalla: puolet niistä alueista, johon uusi potilas otettiin vastaan jätettiin likaisiksi.

Samanlaisia tuloksia tuli esiin, kun tutkittiin lääkäreiden suojatakkeja: 65% jätti pesemättä takkinsa viikon käytön jälkeen ja 16% oli pitänyt samaa takkia kuukauden. Lääkärin takki saastuu bakteereista, kun he ojentautuvat infektoituneen potilaan sängyn vieressä, kun he tekevät tutkimuksiaan ja bakteerit pysyvät elossa takissa päiväkausia saastuttaen yhä uudelleen lääkärin kädet ja näin ne siirtyvät toisiin potilaisiin.

Vaikka käsiä pestään, ne likaantuvat sekunneissa, kun kosketellaan pesemättömiä suojaverhoja, varastojen ovia ja tietokoneiden näppäimistöjä jne. Yhden sairaalan varastoista oli 26% saastunut vaarallisesta MRSA bakteerista ja 21 prosenttia toisesta vastaavanlaisesta.

Pesemättömät stetoskoopit, ekg-kaapelit ja verenpainemittarit kantavat eläviä tartunnanaiheuttajia. Englantilaisessa tutkimuksessa 1 kolmesta verenpainemittarin kuffi-osasta oli saastunut clostridium difficile bakteerista, mikä aiheuttaa ripulia. Bakteeri siirtyy paljaan käsivarren iholta sormenpäihin ja sieltä helposti suuhun.

Ongelmana on bakteerien näkymättömyys silmille. Vaikka pinta näyttäisi olevan siisti, se voi olla bakteerien peittämä. Mittaamista siis tarvitaan.

Englannissa on huomattu, että lisäämällä puolet enemmän aikaa siivoamiselle, MRSA:n leviäminen vähentyi 90 %, mikä toi selvää rahallista säästöä, kun infektoituneiden potilaiden määrä väheni.

Irlannissa ja Skotlannissa on alettu rankkamaan sairaaloita siisteyden mukaan v. 2005, mikä ilmoitetaan julkisesti värikoodeilla: punainen, kullanruskea ja vihreä. Vihreä on puhtaan koodiväri.

Tavallinen vedellä ja puhdistusaineella siivoaminen on usein jo riittävä estämään bakteerien leviämistä.

Kuka arvostaa halveksittua siivoojan ammattia tämän uutisen jälkeen, kun astuu sairaalan ovesta sisään?


Työpaikan menetyksestä tai maksukyvyttömyydestä johtuvat syvät häpeän tunteet ajavat miehet joskus murhaamaan oman perheensä. Kuitenkin valtaosalla näistä miehistä on takanaan pitkä mielisairaushistoria, joten he eivät sekoa yhtäkkiä kuten voisi ajatella. Ne miehet ja naiset, jotka tappavat omia lapsiaan kärsivät vakavasta masennuksesta tai psykoosista.

Äidit tappavat lapsiaan useimmin kuin isät, mutta isät tappavat useammin koko perheensä kuin äidit ja onnistuvat paremmin itsemurhayrityksissään.

Rahalla on tärkeä rooli niissä tapauksissa kun mies tekee selvää jälkeä omasta perheestään, koska hän kokee olevansa perheensä pääasiallinen elättäjä ja epäonnistuessaan roolissaan, hän vie koko perheensä mukanaan, kun etsii ulospääsyä toivottomasta tilanteesta.

Äidillä ja isällä ovat toisistaan poikkeavat motiivit hirmutyölle. Äideillä psykoosi tai vakava masennus voi saada heidät kuvittelemaan harhaisesti auttavan lapsiaan lopettamalla heidän kärsimyksensä tai he voivat kuvitella demonin yllyttävän heitä tappamaan lapset. Äidit kuvittelevat, että heidän lapsensa kärsivät yhtä paljon kuin he itse, jolloin äiti saattaa ajatella epäitsekkäästi, että heillä kaikilla on parempi olla taivaassa. Voi olla, että äiti kuvittelee harhamaailmassaan lapsensa olevan niin paha, että hän haluaa pelastaa maailman surmaamalla tämän.


13-vuotias kanadalainen Jasmine Richardsonista tuli sarjamurhaaja yhdessä 23-vuotiaan poikaystävänsä Jeremy Allan Steinke`n kanssa, joka joskus käytti eye-lineria ja oli Jasminen tyttökavereidensa mielestä kypsymätön luonne.

Jasmine kilahti, koska vanhemmat olivat takavarikoineen puhelimen, tietokoneen, kieltäneet tyttöä meikkaamasta ja tapaamasta Jeremyä, joka on Jasminen suuri rakkaus. Tämä pikku Bonnie alkoi vihata vanhempiaan ja suunnitella heidän tappamistaan, josta hän keskusteli viikkotolkulla yhdessä poikaystävänsä kanssa. Kun perhe olisi saatu pois päiviltä, he 2 olisivat vapaita elämään omaa elämäänsä.

Suunnitelma toteutui yhdessä Jeremyn kanssa viime vuoden huhtikuussa Jasminen säilyttämän keittiöveitsen kera, jonka hän oli kätkenyt " varmuuden vuoksi" huoneensa kaappiin. Ennen tappoa ja sen jälkeen hän harrasti seksiä poikakaverinsa kanssa. Teko, jonka oli määrä yhdistää rakastavaiset heidän loppu-elämänsä ajan, erottikin heidät lopullisesti ja nyt Jasmine on syytettynä 1. asteen murhasta.

Pidätyshetkellä Jasmine kikatteli ja laukoi herjoja poliisille kavereidensa kanssa. Sitä ennen hän oli ehtinyt varastaa kuolleen äitinsä lompakon ja nostanut rahaa pankkiautomaatista.

Poliisit löysivät 3 ruumista talosta, joka oli yltä päältä verestä, koska isää oli puukotettu 24 kertaa- kuinkas muuten?- ja äitiä 12 kertaa. Jasminen veljeä puukotettiin 4 kertaa, koska hän oli liian herkkä jäämään orvoksi. Sitä ennen Jasmine kuristi veljeään kurkusta, vaikka tämä valitti, että oli liian nuori kuolemaan.

Jasmine kertoi, että hänen ystäviensä kesken ei ollut mitenkään epätavallista keskustella ihmisten tappamisesta.
Kuitenkin hän kertoi olleensa " kuin zombie" tekohetkellä, joka tapahtui yöllä, kun Jeremy murtautui taloon ja Jasminen äiti yllätti hänet ja herätti koko talon kirkumalla.

Edellinen