• Enter

Työpaikan menetyksestä tai maksukyvyttömyydestä johtuvat syvät häpeän tunteet ajavat miehet joskus murhaamaan oman perheensä. Kuitenkin valtaosalla näistä miehistä on takanaan pitkä mielisairaushistoria, joten he eivät sekoa yhtäkkiä kuten voisi ajatella. Ne miehet ja naiset, jotka tappavat omia lapsiaan kärsivät vakavasta masennuksesta tai psykoosista.

Äidit tappavat lapsiaan useimmin kuin isät, mutta isät tappavat useammin koko perheensä kuin äidit ja onnistuvat paremmin itsemurhayrityksissään.

Rahalla on tärkeä rooli niissä tapauksissa kun mies tekee selvää jälkeä omasta perheestään, koska hän kokee olevansa perheensä pääasiallinen elättäjä ja epäonnistuessaan roolissaan, hän vie koko perheensä mukanaan, kun etsii ulospääsyä toivottomasta tilanteesta.

Äidillä ja isällä ovat toisistaan poikkeavat motiivit hirmutyölle. Äideillä psykoosi tai vakava masennus voi saada heidät kuvittelemaan harhaisesti auttavan lapsiaan lopettamalla heidän kärsimyksensä tai he voivat kuvitella demonin yllyttävän heitä tappamaan lapset. Äidit kuvittelevat, että heidän lapsensa kärsivät yhtä paljon kuin he itse, jolloin äiti saattaa ajatella epäitsekkäästi, että heillä kaikilla on parempi olla taivaassa. Voi olla, että äiti kuvittelee harhamaailmassaan lapsensa olevan niin paha, että hän haluaa pelastaa maailman surmaamalla tämän.

1 kommentti

audinkopoika

12.7.2007 00:01

Jäin hiukan kaipaamaan, mikä on miesten homma: Itse uskon, että miehilläkin on usein psykoosi ja vakava masennus, kuten naisillakin. Ei kai mies epäonnistuneen roolinsa vuoksi vaan tapa?