Usein miesten välisen seksin ja anaaliyhdynnän välille ajatellaan itsestään selvä yhteys. On jopa oletuksia, että peppuseksiin osallistuminen - riippumatta kumppanin sukupuolesta tai omasta roolista toiminnassa - olisi jonkinlainen portti homouteen. Tosiasiassa tiedetään, että moni homomies ei lainkaan pidä anaaliseksistä, vaan seksissä aivan muut tavat ovat tyydyttävämpiä. Jotkut homomiehet jopa miettivät olevansa outoja, kun ajatus peppuseksistä ei ole lainkaan innostava.
Sertifioitu seksivalmentaja ja kliininen seksologi Gigi Engle vastaa Mindbodygreen-sivustolla julkaistussa artikkelissa muutamiin säännöllisesti saamiinsa kysymyksiin. Yksi tällaisista aiheista on cissukupuolisten heteromiesten huoli homoksi muuttumisesta, jos kokeilee peppuleikkejä. Ajatus saattaa olla kutkuttava, mutta pelot ovat esteenä kokeilemiselle.
Engle kertoo miesten keskuudessa erittäin suosituksi kysymyksen "muuttaako jonkin takapuoleeni työntäminen minut homoksi". Hän toteaa asiasta kysyttävän joitakin kertoja vuodessa riippumatta siitä, kuinka usein hän tulee kirjoittaneeksi eturauhasella leikkimisen riemuista.
- Tässä on totuus: Ei, jonkin työntäminen peppuusi ei muuta sinua homoksi. Jos työnnät jotain peppuusi ja sitten päätät olevasi miehiin päin - no - ei se johtunut minkään peppuun työntämisestä.
- Jos olet homo, olet syntynyt homoksi. Peppuleikki tai sen määrä ei "tee sinua" miksikään.
Hän toteaa peppuleikkien olevan mahdollista jokaiselle ja kaikille ihmisille, riippumatta sukupuolesta. Anuksen ensimmäiset sentit ovat erittäin tuntoherkkää aluetta. Lisäksi miehillä on anuksen kautta tavoitettavissa oleva eturauhanen, jonka stimuloiminen voi antaa tiiviin ja nautinnollisen tuntemuksen.
- Jos sinua kiinnostavat peppuleikit, ei ole mitään syytä olla kokeilematta.
Engle vasta artikkelissa joukkoon muitakin seksiin ja seksuaalisuuteen liittyyviin kysymyksiin lähtien omien seksuaalimieltymysten ymmärtämisestä, seksuaalisuuteen liittyvistä ongelmista ja parisuhteen seksuaalimieltymysten kohtaamattomuudesta.
Englen mukaan seksistä ja seksuaalisuudesta pitäisi puhua paljon enemmän, jotta niin parisuhteessa kuin laajemminkin voisivat paremmin. Hänen mukaansa vika ei kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä kyselevissä ihmisissä vaan yleisessä seksikeskustelun laadussa.