Miesten huoli: tekevätkö peppuleikit minusta homon?

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 6

Usein miesten välisen seksin ja anaaliyhdynnän välille ajatellaan itsestään selvä yhteys. On jopa oletuksia, että peppuseksiin osallistuminen - riippumatta kumppanin sukupuolesta tai omasta roolista toiminnassa - olisi jonkinlainen portti homouteen. Tosiasiassa tiedetään, että moni homomies ei lainkaan pidä anaaliseksistä, vaan seksissä aivan muut tavat ovat tyydyttävämpiä. Jotkut homomiehet jopa miettivät olevansa outoja, kun ajatus peppuseksistä ei ole lainkaan innostava.

Sertifioitu seksivalmentaja ja kliininen seksologi Gigi Engle vastaa Mindbodygreen-sivustolla julkaistussa artikkelissa muutamiin säännöllisesti saamiinsa kysymyksiin. Yksi tällaisista aiheista on cissukupuolisten heteromiesten huoli homoksi muuttumisesta, jos kokeilee peppuleikkejä. Ajatus saattaa olla kutkuttava, mutta pelot ovat esteenä kokeilemiselle.

Engle kertoo miesten keskuudessa erittäin suosituksi kysymyksen "muuttaako jonkin takapuoleeni työntäminen minut homoksi". Hän toteaa asiasta kysyttävän joitakin kertoja vuodessa riippumatta siitä, kuinka usein hän tulee kirjoittaneeksi eturauhasella leikkimisen riemuista.

- Tässä on totuus: Ei, jonkin työntäminen peppuusi ei muuta sinua homoksi. Jos työnnät jotain peppuusi ja sitten päätät olevasi miehiin päin - no - ei se johtunut minkään peppuun työntämisestä.

- Jos olet homo, olet syntynyt homoksi. Peppuleikki tai sen määrä ei "tee sinua" miksikään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hän toteaa peppuleikkien olevan mahdollista jokaiselle ja kaikille ihmisille, riippumatta sukupuolesta. Anuksen ensimmäiset sentit ovat erittäin tuntoherkkää aluetta. Lisäksi miehillä on anuksen kautta tavoitettavissa oleva eturauhanen, jonka stimuloiminen voi antaa tiiviin ja nautinnollisen tuntemuksen.

- Jos sinua kiinnostavat peppuleikit, ei ole mitään syytä olla kokeilematta.

Engle vasta artikkelissa joukkoon muitakin seksiin ja seksuaalisuuteen liittyyviin kysymyksiin lähtien omien seksuaalimieltymysten ymmärtämisestä, seksuaalisuuteen liittyvistä ongelmista ja parisuhteen seksuaalimieltymysten kohtaamattomuudesta.

Englen mukaan seksistä ja seksuaalisuudesta pitäisi puhua paljon enemmän, jotta niin parisuhteessa kuin laajemminkin voisivat paremmin. Hänen mukaansa vika ei kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä kyselevissä ihmisissä vaan yleisessä seksikeskustelun laadussa.

6 kommenttia

Kun mennään vielä vähän syvemmälle, niin homoksi muuttumisen pelon taustalla lienee ajatuksia siitä, että homous olisi heteroseksuaalisuuteen verrattuna jotenkin vaillinaista ja huonompaa. Samalla velloo yhä oletuksia homoudesta valintana ja viettelyn tuloksena heräävänä tilana - sekä koko ilmiön typistämistä lihalliseen kanssakäymiseen.

Toisaalta... joidenkin homoidentiteetin omaavien miesten voi päätellä kavahtavan ajatusta siitä, että ei olisikaan ihan 100% homo, vaan sittenkin jokin muu voisi herättää jotain pelottavaa. Samanlaisia pelkoja voi vannoutuneelle ateistille herättää kaikki uskonnollisuudelta tuoksahtava. Etenkin uskonnollis-konservatiivisuus taas toisaalta on monien homoseksuaalisuuteen liittyvien ennakkoluulojen ja perusteettomien pelkojen lähde.

Ei ole aina helppoa.
smo voi hyvinkin olla oikeassa siinä, että uskovaiset ovatkin itse asiassa jollain %-asteella ateisteja, vaikka eivät sitä estoisesti kykene myöntämäänkään, vaan uskottelevat olevansa muka läpeensä uskovaisesti suuntautuneita :D

Mitenkähän heteroseksuaalisesti suuntautuneilla miehillä on pelkotilat päällä silloin, kun ovat aktiivisen, dominoivan naisen kanssa ja etenkin kun nainen hyppää päälle ja vie touhua niin että heteroseksuaalisesti suuntautunut vikisee ihan altavastaajana, hetero-bottomina?

Toisaalta sitten dualismi-uskovaisesti kaksijakoisuuteen tavan takaa jämähtänyt alan toimittajakuntakin pitää vsusti kaapissa biseksualismia ja tuputtaa prosenttiosa-suuntatuneisuutta homoille. Vaikka nuo prosenttiosa-jutut eivät liitykään homoseksuaalisuuteen, eivätkä heteroseksuaalisuuteen, millään lailla.
Hyvä ajatella sitä että kyllä hetero on ihan hetero, jo silloin, vaikkei olisi yhtään mitään seksiä harrastanutkaan. Ja ihan sama on homojen osaltakin.

Sekä biseksuaalisesti suuntautuneet ovat tietenkin myös ihan sitä itteään ihan 100%, vaikka miten %osuuksin sitten ovatkin jotain suokupuolia harrastaneet tai pihdanneet harrastamatta - se kiinnostus kun heilläkin on siellä pääkopassa, eikä se kiinnostus heilläkään muuttuile, mutta toteutuksissa sitten voi seilata miten vaan.

Monimuotoisuutta kun konservatiivisesti dualismiin uskottelevat pyrkivät määrittelemään luonnottoman dualistisesti.