Merkel löysi puolueelleen, kristillisdemokraateille, uuden pääsihteerin helmikuussa Saarlandin osavaltion johdosta. Annegret Kramp-Karrenbauer eli AKK on mahdollinen Merkelin työn jatkaja. Hän vastustaa homojen ja lesbojen tasa-arvoa.
Jo kolme vuotta sitten AKK kertoi julkisuuteen, että hän vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja, koska sellainen johtaisi moniavioisuuteen ja sukulaisavioliittoihin. Hän on myös kritisoinut homojen adoptio-oikeutta.
Kun homoavioliitot hyväksyttiin Saksassa vuonna 2017, AKK selvitteli asiaa jälkikäteen. Hän varoitti, että yhteiskunnan perustaa ei pidä tällä tavoin vähä vähältä rapauttaa.
Kun AKK lähti Saarlandista kohti Berliiniä, Saarlandin osavaltion LSU eli ”lesbot ja homot kristillisdemokraattisessa puolueessa” oli tyytyväinen uudesta pääsihteeristä. Vaikka tämä olikin lausunut kaikenlaista homoista ja lesboista, hän oli kuitenkin aina ennakkoluulottomasti kuunnellut LSU:n näkemyksiä. Sen takia häneen asetettiin suuria toiveita homo- ja lesbokysymyksissä. Toivottiin, että häneen voidaan luoda keskusteluyhteys myös pääsihteerin virassa.
Kun AKK oli virallisesti valittu CDU:n pääsihteeriksi helmikuussa 2018, koko maan LSU, siis kristillisdemokraattien maanlaajuinen homo- ja lesbo-osasto, toivoi AKK:lle menestystä ja perhepolitiikkaa, jossa myös sateenkaariväellä on oma paikkansa. AKK on ilmaissut, että puolueen homo-lesbo-organisaatio on olennainen osa puoluetta, eli siinä asiassa ei ole epäselvyyttä..
Kristillisdemokraattien homot ja lesbot ylistävät AKK:ta, mutta mitä AKK teki? Elokuussa 2018, vähän ennen LSUn 20-vuotispäiviä, AKK esti LSU:lta tunnustuksen virallisena krsitillisdemokraattien jäsenjärjestönä. Virallisia jäsenjärjestöjä on seitsemän. Homot ja lesbot eli LSU kuuluvat ryhmään ”Muut”. Heistä ei ole mainintaa kristillisdemokraattien nettisivustolla.
Miten AKK toimisi kristillisdemokraattien johtajana tai liittokanslerina Merkelin jälkeen? Vaikea ennustaa. Angela Merkelkin yllätti, kun hän kesällä 2017 ilmoitti, että tasa-arvoinen avioliittolaki voidaan hyväksyä. Parlamentti hyväksyi lain ennätyksellisen nopeasti kesäkuussa 2017.
Suomessa avioliittolakia muutettiin kansalaisaloitteen ja ”Tahdon”-kampanjan jälkeen. Oikeusministeri Linström aluksi ilmoitti, ettei allekirjoita lakiesitystä, mutta ministeriön oikeusoppineet valistivat: on pakko allekirjoittaa. Allekirjoitustilaisuudessa Lindström happamana kertoi olevansa pakotettu allekirjoittamaan. Politiikka voi olla hyvin yllätyksellistä.