Moralistit yrittivät kampittaa Arhinmäkeä
Ylen nettisivulla kerrotaan, että Arhinmäki oli kiekkoleijonien mitallijuhlassa niin päihtynyt, että "hänen käytöksensä herätti huomiota". Sitä ei kerrota, että luultavasti koko mitallijoukkue oli yhtä päihtynyttä. Olisi ollut kummallista, jos yksi eli ministeri olisi nauttinut vain venäläistä lähdevettä.
Ministeri Arhinmäkeä syytetään siitä, että hän virkamatkallaan nauttii alkoholia. Eikö virkamatkalla ole lainkaan omaa aikaa, siis vapaa-aikaa? Ja alkoholin nauttiminen on täysin hyväksyttyä esim. presidentin itsenäisyyspäivän juhlissa. Boolista kerrotaan joka vuosi jo etukäteen. Alkoholi kuuluu moneen muuhunkin "virkatilaisuuteen".
Arhinmäki sanoi tänään kommenttinsa moralisteille ja aika napakasti. Juhlittiin kunnolla ja oli tunteikas ilta. Oliko jotenkin sopimatonta juhlia, kun Selänne, Timonen ja Salo varmaan viimeisen kerran olivat Leijona-paidoissa. Arhinmäki ihmettelee, mikä hänen virkatehtävänsä on kiekkojuhlissa.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Eikö se olisi vähän erikoista, jos urheiluministeri ei juhlisi mitalia, kysyy Paavo Arhinmäki.
Arhinmäen toiminnasta yritetään tämän tästä löytää rikkeitä, koska hänen puolueensa on vasemmistoliitto ja koska hän tarkastelee monia urheiluun liittyviä asioita uudesta näkökulmasta. Hän mm. oli antamassa tukensa uimari Liukkosen ulostulolle.
En usko, että yleisesti ottaen Arhinmäen vasemmistoliittolaisuudella on yhtään mitään tekemistä syntyneen moralisoinnin kanssa. Vastaavasta ovat saaneet kyllä osansa muutkin, puoluekannoista riippumatta. Lehdistölle tällainen on herkullista.
Minusta toki on ihan ok, jos ministeri ottaa joskus hieman kuppia. Kunhan on sitten tietysti kykeneväinen olemaan siellä missä pitääkin silloin missä pitääkin, jos verorahoista matka on maksettu.
Arhinmäki on kyllä urheiluun liittyvien näkemystensä suhteen enemmänkin konservatiivinen kuin uusia näkökulmia tuova. Mitä tulee ns. korkeakulttuuriin liittyviin näkemyksiin, niin siellä on sitten tuuleteltu enemmänkin.
Suhtautumiset ovat vaihdelleet melkoisesti aikojen kuluessa, mitä tulee kansamme edustajien käyttäytymiseen suhteessa alkoholiin.
Presidentti Kekkonen vieraili ahkerasti itänaapurissa. Oli monia merkkejä siitä, että niillä matkoilla kallisteltiin ahkerasti kuppia, ilmeisesti jopa paluumatkalla. Kerran Kekkonen tuli valtiovierailulta palatessaan lentokoneen rappusista alas nk. epäjärjestyksessä. Siitä valtiovierailun päättymisestä ei sitten tehtykään isoa mediajuttua. Mainittiin vain tasavallan presidentin saapuneen takaisin valtiovierailulta Neuvostoliittoon. Kekkosen ryyppäämistä ainakin siedettiin ja jopa jotkut pitivät esimerkillisenä. Media piti huolen, ettei hänen taipumuksensa viinaan näkynyt liikaa julkisuudessa. Valtiovierailua voidaan kuitenkin mielestäni pitää työtehtävänä, joka vaatii sen mukaista käyttäytymistä.
Voidaan kysyä oliko Arhinmäki paikalla töissä, vaiko vapaalla juhliessaan suomalaisten voittoa?
Liike-elämästä Suomessa muistan IBM:n myyntitykin kertomuksen, että asiakastilaisuudessa hän oli monet kerrat kuljeskellut yhden ja saman valkoviinilasin kanssa koko tilaisuuden ajan. IBM:llä muistelen olleen aika tiukka linja henkilöstönsä käyttäytymiseen asiakastilaisuuksissa.
Suomalaiset ovat valitettavan persoja erityisesti ilmaiselle viinalle. Itselläni on useita epämiellyttäviä muistoja siitä, että ulkomailla työtehtävissä kolleegani tai muut liikemiehet eivät hallinneet alkoholinkäyttöä. Muutama asiakassuhde jopa katkesi siihen, että kolleegani eivät osanneet käyttäytyä alkoholin kanssa.