»GAY» ei ole amerikkalaisten konservatiivien mieleen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 4

Joukko amerikkalaisia sosiaalisia (?) konservatiiveja on julistanut sodan "gay" -sanaa vastaan. Se on heidän mielestään saanut liian myönteisen merkityksen.

Heidän mielestään sana gay on vasemmistolainen sosiopoliittinen konstruktio, jonka tavoitteena on luoda pohjaa perusoikeuksille, jotka perustuvat arvaamattomiin ja oikukkaisiin haluihin. "Homoidentiteettiä ei ole olemassa."

Kokouksen yksimielisellä kannatuksella korvaavina nimiehdotuksina olivat: "samaan sukupuoleen kohdistuva kiinnostus", "samansukupuolinen yhdyntä", "sodomia", "luonnoton vika". Myöhemmin ehdotettiin myös, että homoja tulee pitää "kristittyjen vastaisina".

Lähde: Advocate

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Nämä amerikkalaiset sosiaaliset konservatiivit ovat hiukkasen myöhässä. Sana "gay" on juurtunut heidän ja muuhun läntiseen kielimaailmaan niin perusteellisesti, ettei se lähde sieltä enää kulumallakaan. Kenties vasta silloin kun kiinan kieli on saanut nykyisen kaltaisen englannin kielen aseman maailmassa. Ehkä kiinalaisilla on siihenkin sitten aivan vastaavan merkityksinen symboli.

Minusta vaikuttaa siltä, että sana "homo" on kotoutumassa hiljalleen meille samanlaiseen asemaan ja merkitykseen kuin "gay" siellä rapakon takana. Pääsemme eroon ehkä homoSEKSUAALIsta.
Toisaalta, sana 'gay' on saanut myös kielteisiä sisältöjä, esimerkiksi lausuma 'its so gay' tarkoittaa jotain negatiivista, tyhmää, pinnallista, tms. Tämä on taas käännetty ironisesti ympäri lauseessa 'homophobia is so gay'.

PS. arvokonservatiivi lienee vakiintunein termi.