Yökerho Hercules avaamassa syksyllä Helsingin Citycenterissä eli Makkaratalossa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 15
Makkaratalo sijaitsee Helsingin rautatieasemaa vastapäätä. Terassi on tulossa talon "makkaran" päälle, jossa syyskuussa 2020 järjestetyn priden aikaan riippui sateenkaarilippu.

Helsinkiläinen yökerho Hercules avaa ovensa syksyllä rautatieasemaa vastapäätä Kaivokadulla sijaitsevassa kauppakeskus Citycenterissä eli kansan suussa tutummin Makkaratalossa. 

Ravintolan "kolmannesta tulemisesta" kerrotaan ravintolan Facebook-sivulla.

Entiseen Skohan-yökerhon tiloihin muuttaa samalla myös Baarikärpänen, joka toimi Herculeksen naapuritilassa aiemmassa paikassa Pohjoisella Rautatiekadulla.

- Koska molemmille tuli lähtö samaan aikaan KY-talon mennessä remonttiin, näimme tilaisuuden yhdistää voimamme Helsingin keskeisimmän yökerhokonseptin muodostamisessa. Tulemme jakamaan aulatilan, WC:t ja myös yhteisen narikan heidän kanssaan.

Sisäänkäynti kolmanteen kerrokseen tapahtuu hisseillä Makkaratalon Ateneumin puoleisesta kulmasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Herculeksen tiedotteen mukaan ravintolakokonaisuus jakautuu kolmeen eri osaan: Herculekseen, BK:n Karaokeen ja BK:n Klubiin. Herculekseen on tulossa myös iso terassi, josta on näkymä suoraan Helsingin rautatieaseman pääsisäänkäynnin suuntaan. 

Avautumisajankohdaksi arvioidaan lokakuuta.

- Näillä näkymin avaamme lokakuussa, koska vielä on ravintoloissa toiminnan mahdottomaksi tekevät rajoitukset ja myöskin kauppakeskus tekee remonttia.

Helsingin Pohjoisella Rautatiekadulla pitkään sijainnut yökerho Hercules joutui etsimään uuden tilan toiminnalleen, kun Kylteritalo eli KY-talo vaihtoi omistajaa ja meni remonttiin vuonna 2020. Hercules muutti Pohjoisella Rautatiekadulla oleviin tiloihin alkuvuodesta 2016. Aiemmin yökerho ehti toimia Lönnrotinkadulla 15 vuoden ajan. Lönnrotinkadun paikastaan Hercules joutui väistämään Saint George -hotellin tieltä.

Myös koronatilanne rajoitti useaan otteeseen Herculeksen aukioloa.

Vuonna 2000 avattua Hercules-yökerhoa pyörittävä Moek Trading Oy omistaa myös Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan vuonna 1998 avatun Mann's Street -ravintolan. Omistajakaksikon ensimmäinen ravintolayritys Cafè Escale avasi Kansakoulukadulla vuonna 1994 ja toimi vuoteen 2001 asti.

Helsingin toinen pitkään toiminut sateenkaarivähemmistön yökerho dtm ei toistaiseksi ole kertonut jatkosuunnitelmistaan. Se sulki ovensa Mannerheimintien tiloissaan alkuvuodesta 2020.

15 kommenttia

Olisi hyvä, jos nämä turvalliset, sateenkaari-ihmisille tarkoitetut paikat menestyisivät. Kovasti näyttää tulleen viime aikoina takapakkia useastakin syystä.

Olisin halukas tukemaan tällaista toimintaa käynneilläni, mutta oletan etten kuulu kohderyhmään. Vanha, ruma ja parisuhteinen, mutta ei persaukinen. :-)

Haluaisin paikan, jossa voi rauhassa tavata ihmisiä ja keskustella saamatta mölyävän musiikin vuoksi kuulovauriota.

En käytä alkoholia. Viimeisin kokemus oli, että valtavasta juomavalikoimasta löytyi vain yksi alkoholiton vaihtoehto, joka ei ollut minun makuuni.

Syötävääkin voisi olla tarjolla.