Yökerho Hercules avaamassa syksyllä Helsingin Citycenterissä eli Makkaratalossa (juttukommentit)

Olisi hyvä, jos nämä turvalliset, sateenkaari-ihmisille tarkoitetut paikat menestyisivät. Kovasti näyttää tulleen viime aikoina takapakkia useastakin syystä.

Olisin halukas tukemaan tällaista toimintaa käynneilläni, mutta oletan etten kuulu kohderyhmään. Vanha, ruma ja parisuhteinen, mutta ei persaukinen. :-)

Haluaisin paikan, jossa voi rauhassa tavata ihmisiä ja keskustella saamatta mölyävän musiikin vuoksi kuulovauriota.

En käytä alkoholia. Viimeisin kokemus oli, että valtavasta juomavalikoimasta löytyi vain yksi alkoholiton vaihtoehto, joka ei ollut minun makuuni.

Syötävääkin voisi olla tarjolla.
  • 3 / 5
  • human
  • 27.8.2021 16:15
No onpas Juhani itsemääritellyt itsensä ihan outaten kaappiin : D

Tai sitten tuossa on kääntäen ikävääkin tanssiyökerhoissa kävijöitten mollaamisen makuakin ehkä.

Kuulemani mukaan tuolla Makkaratalolla Hercules pyrkii laventamaan aukioloaikojansa aikaisemmaksikin, kuin puolen yön jälkeiseen yökerhojen nykyaikaan.

Niille, jotka Skohanissa ovat käyneet, tiedoksi, että tuleva Hercules sijoittuu siellä ns. pääsaliosaan.

Juhanin toive (ja joskus itsenikin ilmaisema) että hlbtiq-henkisiä ruoka-seurustelu-ravintoloitakin voisi olla, on kyllä välistä inkarnoitunutkin ainakin Helsingissä.
Joskin en ole itse ainakaan kuullut täällä main ylipäätään yökerhosta, joka olisi ruokaravintolakin samalla. Kumpaankin asiaan palvelupanostaminen kun on tuplakulukallista. Citycenterissä on kuitenkin ihan vieressä ravintoloitakin.

Ainakin Herculeksessa on ollut alkoholittomia vaihtoehtoja tarjolla useampiakin.
Lemppari-virvokkeista sinne kannattaa laittaa toiveitakin suoraan heille toki tietenkin myös, sillä tuskin ehtivät seurailla eri foorumeitten kirjoitteluita koko ajan.

Tuo Herculeksen tuleva tila on sen verran keskeisen vuokrahinnakkaassa sijainnissa, että ihan niukalla liikevaihtotuotolla, ilmaisoleskelutilaksi he eivät sitä kestävällä olemassaolo-kehityksellä tietenkään voi luoda ja ylläpitää.
Mutta katsotaan nyt millä muodolla tuo lähtee starttaamaan ja miten sitten hlbtiq-mesta-evoluutiolla kehittyy jatkossa.

Muistelen että tuo ex-Skohanin tila on ainakin sen verran matalakattoinen, verrattuna KY-talon Hercun salin korkeaan kattoon, että niitä 3D-led-valoja eivät tuonne voine sijoittaa - joten jotain muuta hienoa on varmaankin luvassa, ainakin ajan kanssa.

Uutisissahan on lisäksi myös siitä että tuonne liiketilaan, Baarikärpäsen osaltakin, NoHo Partners ja Night People Group Oy perustivat yhteisyrityksen.
  • 4 / 5
  • human
  • 27.8.2021 16:45
Helsingissähän on toiminut ennen pandemia-aikaa parikin, vähintään 50-vuotiaitten isohkoa disco-klubia, joissa on käynyt hlbtiq-ihmisiäkin, joten kyllä Juhaninkin kannattaa mennä ihmisten ilmoille hlbtiq-clubillekin muitten ikäistensä kera ja jos ihan parisuhteessakin tanssiseuraksi on. Vai mikä oli se ongelma olevinaan.

Tuonne tulevaan Herccuunhan voi myös alkaa puuhata jotain vaikkapa hlbtiq 50+ clubi-tapahtumasarjaa, jos vaikkapa vain "nostalgia" musaa halutaan ja kun kerran uusi mesta saadaan.
  • 5 / 5
  • human
  • 27.8.2021 17:21
Tuohon Herculeksellekin avautuneeseen uudelleensijoittumiseenhan liittyy tämä, tilassa toimineen Skohanin lopettaminen, mistä on uutisoitu erikseen tänään

https://www.talouselama.fi/uutiset/cheek-luopui-karuun-tilaan-ajautuneesta-bisneksestaan-ex-rappari-teki-reilun-diilin/21703a54-9c76-4be9-af89-4ba115d399d9

Baarikärpäsellä ja Herculeksella molemmilla asiakaskuntaa on, joten ehkä ne kimppakivasti pystyvät menestymään tuossa sijainnissa. Herculeksellahan KY-talolla oli 490 asiakkaan kapasiteetti ja tuo tuleva paikka yltänee lähelle, eli varmaankin johonkin 450 asiakkaan kapasiteettiin. Taannoinen Manskun dtm oli pienempi paikka.