Kristillisdemokraattien kansanedustajien delegaatio on käynyt keskustelua opetushallituksen pääjohtajan kanssa koulujen seksuaali- ja sukupuolikasvatuksesta. KD:n kansanedustajat olivat esittäneet tapaamispyynnön pääjohtaja Olli-Pekka Heinoselle. KD-lehti kertoo, että neljä puolueen edustajaa tapasivat Heinosen perjantaina 6. huhtikuuta.
Lehti kertoo, että Heinosen tavanneet Sari Tanus, Antero Laukkanen, Päivi Räsänen ja Sari Essayah vetosivat pääjohtajaan, "jotta lasten ja nuorten sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin kehittymiselle olisi kasvurauha". Lehti nostaa esiin Räsäsen viittauksen laissa määriteltyyn kahteen sukupuoleen, ja hänen näkemyksensä siitä, että opetushallituksen valtakunnallisen opetussuunnitelman lähtevän lainsäädännön kanssa ristiriitaisesta ajatuksesta.
Lehdessä todetaan "sukupuolen moninaisuuden" olevan lainsäädännössä määrittelemättömän käsitteen. Heinonen kuitenkin selittäää opetussuunnitelman perusteiden erilaisia osia, ja toteaa, että normatiivisista kasvatuksellisista tavoitteista eikä oppiainetavoitteista ei löydy termiä sukupuolen moninaisuus. Lehti kertoo keskustelussa pohditun, että sukupuolen moninaisuutta oikeampi käsite olisi sukupuoli-identiteetin moninaisuus - ja Tanus perustelee, että "sukupuoli ei ole tunne". Nykykäsityksen mukaan sukupuolisuus moninaisuuksineen on kuitenkin identiteettiä syvempi ominaisuus ihmisessä.
Lehti kertoo KD:n edustajien kritisoineen gender-ideologian tuomista kouluihin. Esimerkkeinä olivat "peruskoulun alaluokille esitetyistä transsukupuolisuudesta kertovista filmeistä, sterilisaatiovaatimuksen kumoamiseksi järjestetystä kirjoituskilpailusta ja Setan vierailuista kouluilla".
Lehti kertoo Essayahin nostaneen esiin vanhempien oikeuden vakaumuksen mukaiseen kasvatukseen, ja vetoamisen YK:n ja Euroopan ihmisoikeussopimukseen. KD-lehti myös käyttää termiä "sukupuolenvaihdosleikkaus", viitatessaan Tanuksen esittämiin huomioihin. Laukkanen taas katsoo, että lapsi ei voisi kuulua sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön, koska identiteetin kasvu on vasta kesken.