EU-parlamentin vaaleissa Suomessa eniten kannatustaan nostivat Keskusta ja SDP. Eniten ääniä keräsi Kokoomus. Vihreiden kannatus laski edellisiin vaaleihin verrattuna kolme prosenttiyksikköä. Suomen paikkamäärän tippuminen 16:sta 14:ään pudotti Vihreiltä toisen ja Kristillisiltä ainoan edustajan. Muiden puolueiden paikkamäärä pysyi samana.
Suomen osalta paikkajako on seuraava: Kokoomuksella (äänistä 23,7 %) ja Keskustalla (23,3 %) on molemmilla neljä paikkaa, SDP:llä kolme (21,1 %), Vihreillä (10,4 %), Vasemmistoliitolla (9,1 %) ja Ruotsalaisella kansanpuolueella (5,7 %) kullakin yksi. Pienemmät puolueet jäivät kokonaan ilman paikkoja.
Henkilökohtaisia ääniä keräsi eniten Anneli Jäättenmäki, joka sai liki 150 000 ääntä. Alexander Stubb sai miltei 115 000 ääntä. Satu Hassin äänisaalis oli lähes 75 000. Julkkisehdokkaat eivät vaaleissa pärjänneet. Maria Guzenina (sdp), Viivi Avellan (kok) ja Riitta Väisänen (kesk) ja Kari Peitsamo eivät menneet läpi.
Oras Tynkkynen ensimmäisenä julkihomona eduskuntaan varasijalta
Eurovaalien vanavedessä Suomi saa myös ensimmäisen julkihomon kansanedustajan. Vihreiden Satu Hassin tultua valituksi Euroopan parlamenttiin Oras Tynkkynen nousee varasijalta eduskuntaan. Tynkkynen on mukana mm. kunnallispolitiikassa, järjestötoiminnassa ja tekee toimittajan töitä.
Homojen oikeuksien puolesta vahvasti työtä tehneen Vasemmistoliiton Outi Ojalan äänisaalis ei riittänyt parlamenttipaikkaan.
Koko Eurooppa
Konservatiivit ovat edelleen parlamentin suurin ryhmä yli 250 paikallaan. Sosialisteilla paikkoja on miltei 200. Liberaaleilla paikkoja on 66. Tarkempi paikkajako selviää kesän aikana, kun uusi parlamentti istuu alas ensimmäistä kertaa.
Vaalien änestysprosentti jäi ennätyksellisen alhaiseksi, eli 44,7 prosenttiin. Prosenttia painoi alas erityisesti uusien jäsenmaiden alhainen äänestysprosentti. Suomessa äänestysprosentti oli 41,1.