Vuosikymmenien ajan Syltin saaren dyynialueella ja Westerlandin pikkukaupungissa Tanskan ja Saksan rajalla on ollut suosittu homolomaparatiisi. Paikka syntyi homojen kohtauspaikaksi jo silloin, kun homoja vielä vainottiin. Heille suotiin siellä eräänlaisia "erityisoikeuksia". 1970-luvulla oli sellainen vaihe, että poliisit alkoivat partioida dyyneillä, mutta homojen karkottaminen epäonnistui ja asiajäi sikseen.
Nyt dyynialueelle pääsyä on ryhdytty rajoittamaan. Sinne on syntynyt uusia polkuja, roskaaminen on lisääntynyt ja eroosio alkaa nakertaa rantaviivaa. Alue pitäisi saada rauhoitettua. Internetissä keskustellaan kiivaasti, onko homojen karkottaminen ekologinen vai moraalinen projekti. Kaupunginvaltuuston kokouksessa pari iltaa sitten puhuttiin vain siitä, millaiset aidat olisivat parhaita.
Tarkoituksena on ollut suojella Westerlandin eteläpuolella olevaa dyynialuetta, Dikjen Deeliä. Siellä on jo aitoja, mutta ne eivät ole riittäneet esteeksi auringonpalvojille. Homoista ei kaupunginvaltuustossa puhuttu sanaakaan, vaikka tiedetään, että alue on homojen suosiossa. Sen sijaan netissä puhutaan jo homojen syrjinnästä. Luonnonsuojelujärjestön puheenjohtaja sanoo, että nyt ei enää homoille eikä muillekaan ryhmille voida antaa "erityisoikeuksia", kun on kysymys saaren suojelemisesta.
Netissä on jo etsiskelty uutta paikka. Sellaiseksi sopisi ehkä alue Hörnumissa. Dyynien lähellä olevat ravintolat ovat tietenkin nyreissään. Strandoase-ravintolasta kerrotaan, ettei siellä ole huomattu homojen aiheuttamia ympäristöhaittoja, eikä "homoliikenne" ole mitenkään erityisesti kasvanut.
Syltin saari on ihanteellinen lomaparatiisi. Kapea saari on pituudeltaan 38 kilometriä. Leveimmillään se on 12 kilometriä, kapeassa kohdassa 700 metriä. Asukkaita on 25 000. Suurimmassa kaupungissa Westerlandissa on 9 500 asukasta. Kaupungista on dyyneille vain 15 minuutin kävelymatka. Syltiä sanotaan Saksan aurinkoisimmaksi paikaksi. Tosin sään äkkinäiset muutokset saattavat häiritä lomailijaa.