Kansallisoopperassa avoimet ovet Euroopan oopperapäivänä - Runsaasti maksuttomia tapahtumia lauantaina 17. helmikuuta

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kansallisoopperassa vietetään avoimien ovien päivää lauantaina 17. helmikuuta. Maksuttomia tapahtumia on tarjolla pitkin päivää klo 10 alkaen.

Oopperatalon kulissientakaiseen elämään pääsee kurkistamaan opastetuilla kiertokäynneillä, joita järjestetään puolen tunnin välein klo 10–14. Mukaan suomenkielisille kierroksille mahtuu kerrallaan kolmekymmentä henkilöä, ja ilmoittautua voi paikan päällä.

Lapsille ja vanhemmille ovet ovat avoinna maksuttomiin musiikkityöpajoihin. Puolen tunnin mittaisia Oopperafanfaari-työpajoja on kolme, klo 11.00, 11.45 ja 12.30, ja niitä suositellaan yli 4-vuotiaille. Lasten työpajoihin pyydämme ilmoittautumaan etukäteen: p. (09) 4030 2330, sanna.rinne@operafin.fi.

Yksinlaulumusiikin ystäville on tarjolla Kansallisoopperan kuoron laulajien matineakonsertti päälämpiössä klo 15, ja päälämpiössä on koko päivän avoinna myös Käden jälki - valokuvanäyttely Kansallisoopperan käsityöläisistä ja tekniikan ammattilaisista.

Avoimien ovien päivänä heittäydytään myös roolileikkiin: itsensä ja perheensä voi kuvauttaa aidoissa ooppera-asuissa klo 10–14.30. Mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa vastauksen Kysy mitä vain oopperasta ja baletista -kojulta klo 10–15.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Avoimien ovien päivän kunniaksi luvassa on myös lipputarjouksia. Oopperan lipunmyynti on avoinna klo 10 alkaen.

Kansallisoopperan avoimien ovien päivä on osa European Opera Days -tapahtumaa. Viikonloppuna 16.–18. helmikuuta järjestettävän tapahtuman takana ovat eurooppalaiset oopperatalot, jotka juhlivat tapahtumalla oopperataiteen 400-vuotista historiaa. Oopperan ensimmäisen mestariteoksen, Claudio Monteverdin Orfeo kantaesitettiin vuonna 1607. Pariisin Bastiljin oopperassa pidettävän kansainvälisen European Opera Days -konferenssin lisäksi monipuolista ohjelmaa järjestää tahoillaan 98 oopperataloa 24 eri maassa. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 06.02.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!