Tapahtui 18. maaliskuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Eetu, Edvard
  • 2008 Kirjailija Arthur C. Clarke kuoli kotonaan Sri Lankassa. Häntä pidetään yhtenä 1900-luvun science fictionin kärkinimistä. Clark ei ollut koskaan avoin omasta seksuaalisuudestaan. Hän syntyi 16.12.1917.
  • 1975 Ottawan poliisi Kanadassa pidätti seksipuuhissa 18 miestä, ja antoi heidän nimensä sanomalehdelle. Warren Zufelt teki itsemurhan.
  • 1928 Charlotte von Mahlsdorf syntyi. Oikealta nimeltään hän oli Lothar Berfelde. Hän pukeutui koko elämänsä ajan tytöksi ja naiseksi. Hän keräsi vanhoja huonekaluja ja perusti DDR:n aikana Gründerzeit-huonekalumuseon, joka on edelleen olemassa Berliinissä. Vuonna 1997 hän muutti Ruotsiin, koska oli kyllästynyt uusnatsien uhkailuihin. Hän kuoli vuonna 2002.
  • 1921 Englantilainen näyttelijä Dirk Bogarde syntyi Lontoossa. Hän on kertonut omaelämäkerrassaan avoimesti homoudestaan. Kuoli 8.5.1999 Lontoossa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.