Tapahtui 11. lokakuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Otso, Ohto
  • 2008 BZÖ-puoluetta johtanut Jörg Haider (s. 1950) kuoli auto-onnettomuudessa. Sen jälkeen puolueen johtoon nousi Stefan Petzner, joka joutui jättämään tehtävänsä, kun miesten läheinen suhde tuli ilmi.
  • 1988 National Coming Out Day järjestettiin ensi kertaa USA:ssa. Vuotta aiemmin oli Washington D.C.ssä järjestetty massiivinen tapahtuma, jossa vaadittiin mm. tasa-arvoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Nykyisin "Kaapista ulos" -teemaista päivää vietetään 11.10. muuallakin maailmassa. Tämän päivän aikana voi ´paljastaa´ julkisesti seksuaalisen suuntautumisensa mm. kantamalla pinkkiä kolmiota, sateenkaaripinssiä tai -kaulanauhaa jne.
  • 1987 AIDS Memorial Quilt eli tilkkutäkki oli ensi kertaa esillä Washingtonissa. Kussakin tilkussa oli kahdeksan osaa, ja jokainen osa kuvaa yhtä AIDSiin kuollutta. Tilkkutäkki peitti yli jalkapallokentän kokoisen alueen. Puoli miljoonaa ihmistä kävi katsomassa sitä. Tilkkutäkki lähti USAn kierrokselle, ja kussakin kaupungissa siihen liitettiin paikallisia tilkkuja.
  • 1963 Ranskalainen ohjaaja, kirjailija ja koreografi Jean Cocteau kuoli vain muutamaa tuntia läheisen ystävänsä Edith Piafin kuoleman jälkeen. Hän oli yksi 1900-luvun monipuolisimmista ja originelleimmista taiteilijoista. Cocteau syntyi 5.9.1889.
  • 1946 Rudolf Koivu kuoli Helsingissä. Hän oli Suomen maineikkain lastenkirjojen kuvittaja. Hänen ystävänsä oli satujen tekijä Raul Roine. Koivu syntyi 24.12.1890 Pietarissa.
  • 1909 Valentin Vaala syntyi Pietarissa. Hän oli venäläissyntyinen. Valentin Vaala ja Teuvo Tulio työskentelivät nuoruudessaan yhdessä. Heiltä on vuodelta 1931 elokuva "Laveaa Tietä", jossa on homotematiikkaa. Vaala on ohjannut yli 20 kotimaista elokuvaa. Hän kuoli 21.11.1976.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyviä vuotuisia merkkipäiviä esitellään Pride ja hlbti-vapautusliike -sivulla.