USA: Äärioikeisto on huono häviäjä

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • JuhaniV
  • 63

National Organization for Marriage - NOM syyttää äänekkäästi homolobbya runsaasta rahan käytöstä kampanjointiin, jonka seurauksena äänestäjät asettuivat äänestyksessä enemmistönä homojen puolelle. EDGE Boston -uutisjutussa huomautetaan NOMilla olevan kovin lyhyt muisti. He ovat saaneet avokätistä rahoitusta mm. katoliselta kirkolta ja muilta järjestöiltä. NOMin johtaja Brian Brown ilmoittaa tämän vaalikampanjan maksaneen heille puoli miljoonaa dollaria. "Se on historia laajin kansallinen mobilisointi traditionaalisen avioliiton puolesta."

Sateenkaari-ihmisten ja heidän kannattajiensa juhliessa vaaleissa saatuja voittoja, NOMin edustajat ovat ryhtyneet vähättelemään voittoja. He nimittävät niitä mitättömiksi marginaalisiksi voitoiksi. EDGE Bostonin kirjoittaja piikittelee: "Vaaleissa voitto on voitto. Läheltä piti tappio on yhtä merkityksellinen kuin tuleminen melkein raskaaksi."

NOM on toistuvasti väittänyt, että kun tasa-arvoinen avioliittolaki pistetään kansanäänestykseen, se haihtuu kuin tuhka tuuleen. Toisinpa kävi.

Edge Bostonin juttuun valittu kuva NOMin johtaja Brian Brownista on varsin osuva.

NOM aikoo liittoutua muiden homovastaisten järjestöjen kanssa "tuottamaan voimavaroja kirkoille, papeille ja kristityille, jotka tarvitsevat lain suojaa uskonnollisten vapauksiensa [toteuttamiseen]." Tämä tarkoittaa lupaa syrjiä myös jatkossa. Tavoite on siis pistää kapuloita rattaisiin kaikilla mahdollisilla tahoilla, kaikella irti saatavalla rahalla, etteivät sateenkaari-ihmisten tasavertaiset oikeudet voisi toteutua.

Yhdysvalloissa tasavertaisten oikeuksien saaminen sateenkaari-ihmisille on vielä kaukana tavoitteesta. Tarvitaan vielä monta vaalia, ennen kuin kaikkiin osavaltioihin ja liittovaltiotasolle saadaan tasavertainen avioliittolaki. Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeen osavaltiot, kuten Teksas, tulevat varmasti mukaan viimeisinä.

Edge Bostonin kommenttikirjoitus vaalituloksesta

63 kommenttia

Toisaalta Dallasissa, Teksasissahan on jo avoimesti lesbo Sheriffi...