Homofobian kodinvaihtoviikot

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 20

Kunnallisvaalien alla uutisiin ovat nousseet parin näkyvän ex-kristillisdemokraatin siirrot keskustaan ja perussuomalaisiin. HLBT-suomalaisten kannalta verensiirrot KD:n ja PS:n sekä keskustan välillä antavat toki ehkä pientä vahingonilon tyydystä KD:n toimista järkyttyneille. Mutta homojen tasa-arvoa vastustavan joukon vahvistuminen PS:n ja keskustan piireissä, mitä siirtymät kristillisistä mitä ilmeisemmin merkitsevät, voi olla vaikutuksiltaan kielteisempää kuin ao voimien pysyminen KD:n riveissä. Suomalaisen arvokonservatismin kannatuspohjan kanavoituminen kasvaa ja kokoomuskin voi siltä osin luottaa näihin perusarvoissa samansuuntaisiin apuvoimiin.

Vaali-ilmoittelusta ja ehdokkaiden blogeista ilmennee varsin pian, ketkä ovat kalastelemassa erityisesti kuntansa HLBT-suomalaisten ääniä. Yleislinjaltaan HLBT-kielteisten puolueiden listoille sijoitettujen tämän suunnan äänenkalastajien löydyttyä paikalliset osallistujat toivottavasti heistä kirjoittavat ja voisi syntyä ehkä listakin epäaidoista HLBT-asian edistäjistä.

Tietenkin on niin, että esimerkiksi yhteiskunnan ns turvaverkon alasajoa ehdottomasti kannattava HLBT-suomalainen ei ihan ymmärrettävästi voi äänestää SDP:tä tai vasemmistoliittoa. Kokemukset Suomen viime vuosien politiikasta kuitenkin osoittavat, että tasa-arvon ajaminen HLBT-suomalaisille ei toteudu ainakaan esimerkiksi kokoomuksessa ja keskustassa, perussuomalaisista puhumattakaan. Pitkä tähtäin on tietenkin asia erikseen, mutta siihen luottaminen on vähän samaa kuin hyvä usko aikanaan NKP:n demokratisoitumiseen sanan länsimaisessa merkityksessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

20 kommenttia

Eduskunnassahan PS on ollut ehkä selvimmin se pahin homofobia-poppoo, eikä enään niinkään KD. Katolinen ja muu vastaava asenne jyllää PS:ssä. Ehkä siellä on jopa sitä omansynnintuntoa / peniskateuttakin muutamilla puoliksi naisiin ja puoliksi miehiin päin kallellaan olevilla PS:llä.

Länsimaista demokratiaa kannattavalle on varsin harmillista se, ettei keskusta-oikeistosta löydy puoluetta, joka varmasti koko puolueena kykenisi ajamaan länsimaisia liberaalin demokraattisia arvoja, eli joka ei olisi eksynyt köyhän jeesuksen viitoittamista esisosialismi-arvoista lähimmäisenrakkaudettomaksi kirkkopillien veisaajaksi.