Homofobian kodinvaihtoviikot (juttukommentit)

Eduskunnassahan PS on ollut ehkä selvimmin se pahin homofobia-poppoo, eikä enään niinkään KD. Katolinen ja muu vastaava asenne jyllää PS:ssä. Ehkä siellä on jopa sitä omansynnintuntoa / peniskateuttakin muutamilla puoliksi naisiin ja puoliksi miehiin päin kallellaan olevilla PS:llä.

Länsimaista demokratiaa kannattavalle on varsin harmillista se, ettei keskusta-oikeistosta löydy puoluetta, joka varmasti koko puolueena kykenisi ajamaan länsimaisia liberaalin demokraattisia arvoja, eli joka ei olisi eksynyt köyhän jeesuksen viitoittamista esisosialismi-arvoista lähimmäisenrakkaudettomaksi kirkkopillien veisaajaksi.
  • 3 / 20
  • Public eye
  • 18.9.2012 22:32
Ainakin Kokoomuksessa tuntuu olevan herttasen yhdentekevää, mitä poliittisia mielipiteitä heidän kunnallisvaaliehdokkaansa edustavat. Tänään Ajankohtainen kakkonen kävi seuraamassa puoluekonkarien pitämiä valmennustilaisuuksia uusille ehdokkaille. Kokoomuksen Ben Zyskowicz kuului suosittelevan ehdokkaille rohkeaa poikkeamista kokoomuspoliitikkojen linjasta, jos vain siltä tuntuu.

Ilmeisesti Kokoomus arvioi (toki aivan oikein) kunnallispoliitikkojen painoarvon puolueen kokonaisuudessa niin pieneksi, että viis puolueen perusarvoista, kunhan ääniä tulee mahdollisimman paljon omaan laariin. Jos joku vääriajattelija sattuu jopa itsekin menemään läpi, hänet saadaan kyllä aikanaan ryhmän toimesta ruotuun.

Kommenttia muokattu: 18.09.2012 klo 22:33
  • 4 / 20
  • Homopallero
  • 18.9.2012 23:03
Kunpa se ruotu pitäisi sisällään myös nämä "omantunnon kysymykset", joihin homojen tasa-arvo Kokoomuksessa luetaan. Kokoomuksen uskottavuudelle olisi parempi, jos puolueella on yhtenäinen, edistyksellinen linja myös kansalaisten perusoikeuksia koskevissa asioissa, muuten puolueelle annetut äänet menevät osaksi hukkaan.

Ylipäätään Suomen liberaali oikeisto, vihreät ja vasemmisto voisivat jo ryhdistäytyä tässä homokysymyksessä. Olemme viimeinen pohjoismaa, jossa valtio ottaa kantaa kumppanin sukupuoleen ja "väärä vastaus" vieläpä kostautuu. Se on röyhkeää ja noloa.
  • 5 / 20
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.9.2012 0:04
No voi voi... Taas on homot itkemässä täällä ja väittämässä toisia puolueita ja poliitikoita homofoobisiksi. Tajutkaa jo, että jos näkee esimerkiksi avioliiton miehen ja naisen välisenä, niin se ei ole mitään homofobiaa.

Ja opetelkaa argumentoimaan. Nimittäin samoilla argumenteilla, joita käytätte homoliittojen puolustamiseen, niin voisi argumentoida vaikka sisarliittojen ja moniavioisuuden puolesta.
Kyllä argumentaatiota on esitetty aika laajalti, mutta ilmeisestikään "Ei_avioliittoja_homoille" ei halua kaikkia ottaa huomioon. Jokainen argumentti ei varmastikaan ole sellainen, etteikö niitä voisi käyttää johonkin muuhunkin perusteluna. Ja mitä sitten vaikka voisikin. Seuraavat nyt kuitenkin erottavat samaa sukupuolta olevien parisuhteen sisarten välisistä suhteista ja moniliitoista (tai moniavioisuudesta) ehkä selkeimmin:

Avioliitto (tai kevytpainos rekisteröity parisuhde) on käytännössä sukulaisuussuhteen luominen sen solmivien ihmisten välille. Sisarusten välillä on automaattisesti olemassaoleva yksiselitteinen sukulaisuussuhde, joka minusta on vahvempi kahta ihmistä yhdistävä side kuin avioliitto. Miksi jo valmiiksi sukulaisten välille pitäisi luoda sukulaisuussuhde?

Monisuhteessa on mukana useampia ihmisiä kuin kaksi. Olisivatko lähtökohtaisesti tällaisen monisuhteen osapuolet kaikki kaikilta osin keskenään samanarvoisessa asemassa (se on minusta olennainen parisuhteen piirre), vai olisiko otettava huomioon se, että monisuhteen kaikkien osapuolten väliset sidokset eivät ole yhtä vahvoja tai niitä ei ehkä ole lainkaan. Monisuhteisuus ei minusta rinnastu kokonaisvaltaisesti parisuhteeseen, vaikka toki samoja asioita on varmasti ihmisiä yhteen ajamassa. Selvimmin silloin, kun kaikki osapuolet olisivat keskenään samanvahvuisessa suhteessa.

Aina ei samaa sukupuolta olevien avioliiton vastustamisessa ole kysymys homofobiasta, mutta kylläkin yleensä homo-ongelmaisuudesta. Mutta monet edellä mainitut kotia vaihtaneet eivät ole rajoittaneet homo-ongelmaisuuttaan samaa sukupuolta olevien aviolittojen vastustamiseen.

Kommenttia muokattu: 19.09.2012 klo 08:11
  • 7 / 20
  • Homopallero
  • 19.9.2012 8:18
Taasko tuo homofobinen sika on täällä urputtamassa siitä kun ei saa mennä systerinsä kanssa naimisiin?
  • 8 / 20
  • Public eye
  • 19.9.2012 11:27
Voitaisiinko nämä keskustelut pitää asiallisella tasolla edes kielenkäytön suhteen ja edes säällisten keskustelijoiden toimesta?

Foorumeja, joilla suustaan/näppiksestään saa päästää mitä tahansa, on riittämiin muuallakin, eikä törkeyksien ja haukkumasanojen väliin pian juuri huvita lisäillä omia ajatuksiaan. Vaikka kuinka sapettaisi, kannattaa lukea kirjoitelmansa uudelleen ja laskea vaikka viiteenkymmeneen, kunnes verenpaine vähän laskee.
  • 9 / 20
  • Homopallero
  • 19.9.2012 12:11
Asiallisuuden tulisi olla vastavuoroista. Ei keskustelusta ei tule mitään jos tämä "homokriittinen" osapuoli vääristelee asiat päälaelleen, eikä ole vastaanottavainen todelliselle tiedonvaihdolle. Omasta puolestani myönnän, ettei tulistumisellani varmaankaan ole tuohon sosiopaattiin mitään vaikutusta. Tuollaiset elävät provosoidakseen. Toisaalta ei tuollaisten kanssa voi myöskään rauhallisesti ja rehellisesti keskustella. Olisi parempi, jos heihin ei kiinnitettäisi mitään huomiota, mutta voiko muita keskustelijoita rajattomasti pyytää vain sietämään ilmapiiriä tahalteen myrkyttäviä trolleja. Minusta ei. Omasta puolestani olen valmis hillitsemään kielenkäyttöäni. Nimimerkki "Ei_avioliittoja_homoille" puolestaan reagoi tähän niin kuin kaikki sananvapaudella vapaamatkustavat, eli leikkii martyyria koska hänen suvaitsemattomuuttaan ja asiattomuuttaan kohtaan esiintyy paheksuntaa.
Mielestäni Kokoomus on vihreiden jälkeen selvästi homomyönteisin puolue. Kokoomuksella on vanhoillinen siipensä, mutta nuoret valtaavat alaa, josta selvästi näkyy myös homomyönteisyys. Ja hyvä niin. Perussuomalaisiin ja kepuloisiin ei kannata sekaantua pätkääkään, eikä niihin voi luottaa sanan vertaa.
Jatkan SMO:n kommenttiin.

Sisaruussuhteesta ei myöskään pääse virallisesti eroon, kuten on mahdollista avioliiton/rekisteröidyn parisuhteen kanssa.
  • 12 / 20
  • ERKKI - VAASA
  • 19.9.2012 21:59
Kokoomus ei ilmeisesti vanhoillisten kannatuksen menettämisen ja “räksyn” hallituksesta lähdön pelossa uskalla ottaa selvää kantaa HLBT - kansan oikeuksien puolesta etenkään näin kuntavaalien alla!
Ainoa toivo HLBT - kansan oikeuksien puolustajana olisi poliittinen vasemmisto, mutta huolimatta SDP:n hieman kasvaneista kannatusluvuista sen painoarvo kuitenkin on suhteellisen vähäinen. Yhteiskunnassamme puhaltavat rajut taantumustuulet ja jos perussuomalasten “kuntajytky” toteutuu niin HLBT - kansan oikeuksien suhteen ei mikään muutu pitkään aikaan, vaan tilanne täällä "Pikkuvenäjällä" säilyy ennallaan.
  • 13 / 20
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 20.9.2012 7:11
Nimimerkki wallu, taidat olla pikkasen kujalla, jos mielestäsi kokoomus on vihreiden jälkeen selvästi homomyönteisin puolue. Melkoisen kujalla täytyy olla, jos tällaista väittää. Ja mitä kokoomuksen nuorisoon tulee, niin kokoomusnuoret ovat konservatiisempi porukka kuin emopuolueensa ja esim. nykyinen puheenjohtaja Antti Häkkänen sekä entinen puheenjohtaja Wille Rydman molemmat vastustavat homoliittoja. Myös esimerkiksi kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorin edustaja Heikki Autto vastustaa homoliittoja.

Jos oikeasti puhutaan homopuolueista, niin niitä Suomessa eduskuntatasolla on kaksi: vasemmistoliitto ja vihreät. Homopuolueilla tarkoitan puolueita, joiden yksiselitteinen kanta on ajaa homoille etuoikeuksia. Demareissa ja RKP:ssä homomyönteisyys on enemmistössä, mutta näissä puolueissa alkaa olla konservatiivejakin. Kokoomus puolestaan jakautuu puolueista varmaan eniten kahtia homokysymyksissä. Lisäksi on kolme eduskuntapuoluetta, joiden kanta homojen etuoikeuksien ajamiseen on kielteinen: keskusta, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.
Eaa:lta kysyisin, että mitä nuo kolme puoluetta siis eivät halua ajaa, kun puhut etuoikeuksista.
  • 15 / 20
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 20.9.2012 7:25
Esimerkiksi homoille oikeutta perheen ulkoiseen adoptioon. Jos ei "voi" saada lapsia sen takia, että on homo, niin sitten pitäisi olla ilman. Homous ei voi olla mikään syy sille, että ei voisi hankkia lapsia luonnollisin keinoin. Vai onko teidän mielestänne homous sitten sairaus, jos mielestänne homouden takia pitäisi saada adoptoida lapsia?
Nimimerkki Eah, käytän lyhennettä, jos halajat edelleen siskosi kanssa naimisiin, miksi ihmeessä vastustat homoavioliittoja kun ne kerran mielestäsi johtavat kaltevana pintana insestisiin ja polyamorisiin avioliittoihin? Vai esitätkö vaan unohdetun parisuhdemuodon edustajaa silkkaa sosiopatiaasi ja moralisoit homoja vaikka itse et halua kenenkään menevän naimisiin tai perustavan perheen muun kuin erisukupuolisen kumppanin perusteella? Ja muuten, mitä parempaa homoavioliitoissa ja adoptiossa on kun kutsut niitä etuoikeuksiksi? Etkö pidä perinteistä perhemallia uskottavana? Kyse on aivan yhtäläisistä oikeuksista. Aiotko jatkaa suun soittamista ja vääristelyä vielä senkin jälkeen kuin väistämätön on tapahtunut. Kaltaisesi voisivat jo oppia paikkansa ikuisina häviäjinä, sillä onhan länsimainen yhteiskunta edistynyt aika pitkälle teikäläisistä huolimatta. Pelottaako kun oman ylemmyydentunteen institutionalisoinnit sortuvat ympäriltä kuin korttitalo? Siksikö olet noin epätoivoinen? Pelkäätkö sinä kanssasi yhdenvertaisia ihmisiä?
Se tosiaan pitää paikkaansa, että homovastaiset vain ovat kertakaikkiaan tyhmempiä. Milloin se menee jakeluun, ettei yhdellekään homoparille anneta lasta adoptoitavaksi homouden takia, vaan edelleen siksi koska heidät he läpäisevät tiukan seulan, jossa seksuaalinen suuntaus ja lisääntymiskäyttäytyminen ovat yhtä tyhjän kanssa. Tuollainen homovastainen näennäisargumentointi on niin ala-arvoista ja luokatonta, että on ihme jos sellaista kehtaa edes kirjoitella. Tuohan on sama kuin sanoisi, että heterous on syy saada lapsi siitä huolimatta ettei se anna mitään valmiuksia vanhemmuuteen ja se kyllä näkyy! Tekopyhää.
Kokoomusnuorista ei voi vetää ehdottomia johtopäätöksiä puolueen suhteen, sillä kaksi muuta jäsenliittoa (so. Kokoomusnaiset ja -opiskelijat) vetävät liberaaliudessaan (tässä aiheessa) selvästi ukkopuolueen ohi. Edes Nuorten liitto ei ole niin monoliittinen mielipiteissään kuin autoritäärisestä johdosta voisi päätellä. Rydmanit ja kumppanit voi siis melko huoletta jättää omaan arvoonsa.
Johtopäätösten perustaksi kokoomuksesta lienee turvallisin puolueen ja eduskuntaryhmän johtotaso. Sen käytännön liberaalisuus joko puuttuu tai on pääasiassa retoorista. - Englannin konservatiiveja pidettiin taannoin hyvänä esimerkkinä, nyttemmin vähemmän. Nykyinen CDU/CSU on arvokysymyksissä kokoomusta lähempänä kuin Lontoon puolue.
Me homot ja lesbot haluamme pääsääntöisesti naimisiin vain yhden ihmisen kanssa kerrallaan, joka nyt vain sattuu olemaan samaa sukupuolta kanssamme. Mitään sen kummempaa eroa ei heteroavioliiton kanssa ole. Kaikki ne heterovänkyrät, jotka haluavat virallistaa suhteensa useaman ihmisen kanssa samalla kertaa tahi alaikäisten tai nelijalkaisten kanssa nähköön itse vaivaa ja perustakoon ihan oman kansanliikkeensä, yhdistyksensä ja kansalaisaloitteensa sen puolesta -Setan ei sitä kuulu heidän puolestaan tehdä. Nyt puhutaan vain ja ainoastaan kahden samansukupuolisen ihmisen oikeudesta solmia avioliitto keakenään.
Ja mitä adoptioon ja "luonnollisiin" tapoihin saada lapsia tulee, kyllä suurin osa adoptioista tapahtuu heteroilta heteroille, eikä kukaan siinä välissä rupea kyseenalaistamaan adoptoivan parin kykyä lisääntyä tai ihmettelemään heidän "epäluonnollista" tapaansa "saada lapsia".