Berliini: Homofobialla ei ole edes mediaroolia, saati poliittista

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto

Berliner Zeitung -lehden kansikuvassa Berliinin CDU:n ja SPD:n johto kättelee. Puvut ovat ryvettyneet, neuvottelut kestäneet pitkään. Wowereitin (oik) lause riikkaammaksi tulemisesta mutta seksikäänä pysymymisestä nousi otsikoihin. CDU ei esittänyt omaa versiotaan, ainakaan uutisiin saakka.

Saksan CDU/CSU vastaa suunnilleen Suomen kokoomusta. Suomen krisitillinen liitto otti käyttöön nimen kristillisdemokraatit, perinteisesti CDU oli kuitenkin Suomen kokoomuksen veljespuolue, tosin kylmän sodan ja Springerin lehdistön aikana käytännössä aika etäinen.

Saksassa käytännön homofobia ei ole poliittisen eliitin tasolla oikein edistynyt. Suomessa voimme kyllä valitettavasti päätellä muutakin. Äskeiset uusnatsien väkivallan myöhäiset ilmitulot luovat myös palomuuria syrjintää vastaan.

Valtapuolueiden päästessä eroon homofobiasta, ainakin vihreiden nauttima lisäarvo haihtuu. Berliinissä vihreät setvivät menestyksensä takkuamisen syitä. Wowereita rot-grün ei kiinnostanut, ja rot-rot oli ollut vallassa jo tarpeeksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!