Commonwealth: Syrjinnän lopettamista perusteellaan helpommalla hoitoon saamisella

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 2

Vaikeata on brittiläisen maailman vapautuminen homofobia-asenteista ja sensuuntaisesta lainsäädännöstä. Kuten ranneliike.net on kertonut, Kansainyhteisön pääministerikokouksessa Perthissä on esillä homoseksuaaleja syrjivien lakien poistosuostitus. Valtaahan Commonwealthillä ei ole. Mutta kun tarkemmin asiakirjoihin tutustuu, käy ilmi, että hanketta ei perustella sen paremmin ihmisoikeuksilla kuin ajatusten jälkiijättöisyydellä. Perusteena on lähinnä se, että kielteinen lainsäädäntö vaikeuttaa HIV-torjuntaa. Ja että muuttamalla lakeja, saataisiin homot paremmin hoitoon.

Sivustollamme kerrotaan tiedon tultua, mitä esityksille tehtiin.

Esityksen oli tehnyt 11-henkinen valmistelutoimikunta, joka sai aiheen jo vuonna 2009.

Uutinen CBC-radion sivuilla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Kansainyhteisössä on usein tapana huidella entistä emämaata ympäri korvia ja sitten pyytää asioita maan ja taivaan väliltä. Ei ehkä "vanhan Kansainyhteisön" (Kanada, Australia, Uusi-Seelanti jne.) osalta. Toinen yhtäläinen perinne on murrosikäisen innokkuudella vastustaa ankarasti kaikkea, mikä voitaisiin tulkita holhoamiseksi tai sisäisiin asioihin puuttumiseksi.

En ole lukenut esitystä kokonaisuudessaan, mutta uutisoitu lähestymistapa vaikuttaa tavallaan loogiselta. Ainakin hedelmättömämpää olisi karjua jollekin Jamaikalle, että teidän lakinne on ihan pimeitä, yrittäkää katsoa kalenterista mitä vuotta eletään. Järkipuheen voimallakin on -ikävä kyllä- rajansa.

Suoran poliittisen vallan puuttumisesta huolimatta tai juuri siitä syystä Commonwealth on hyödyllinen organsiaatio. Jonkinlainen side suht rauhanomaisesti purkautuneen imperiumin maiden välillä. Nykyinen kuningatar on ensimmäinen brittimonarkki, joka on noussut valtaistuimelle erityisesti Kansainyhteisön päämiehenä (hänen isänsä George VI oli paitsi kuningas, myös Intian viimeinen keisari). Kuningatar on 60 hallitusvuotensa aikana pitänyt Kansainyhteisöä arvossa.
  • 2 / 2
  • Anonyymi
  • 30.10.2011, 10.30
Ihmisoikeusasiakirjan ilmeinen hyväksymättä jääminen on paha kolaus Commonwealhtin imagolle vanhoissa Dominion-maissa. HLBT-oikeudet eivät hanketta kaataneet, vaan esim Sri Lankan sisällissodan jälkiselvittelytilanne.