Norjan vaikutus asenteisiin Suomessa

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 9

Norjan terroriperjantai voi Suomessa vaikuttaa siihen suuntaan, että äärikristillisten ja äärioikeistolaisten mielipiteitten salonkikelpoisuus ei ainakaan kasva ja voi kääntyä laskuunkiin.

Paljon riippuu siitä, miten noiden piirien vauriontorjuntaoperaatiot mediassa ja keskustepalstoilla jäävät vasteetta ja onnistuvat.

Kahden vaiheilla olleiden mielipidevaikuttajien on nyt aiempaa helpompaa asettua yksilönvapauksien, tasa-arvon ja demokratian puolelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Arvelenpa, että kristillisdemokraattien piirissä toivotaan hartaasti, että esimerkiksi hallituskumppanien taholta nyt todistettaisiin, ettei "KD suinkaan mikään ääriliike ole" ja että vaikkapa tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön vastustaminen on ihan ok.


9 kommenttia

Jos suomalaiset ääriryhmät onnistuvat tyypillisessä strategiassaan tehdä itsestään median edessä marttyyreita, homma menee pusikkoon.

Vanhalestadiolaiset ovat omaksuneet lasten hyväksikäyttöasiassa tämän strategian. Media on muka heitä mustamaalannut tarpeettomasti ja heitä nyt lyödään.

Jotenkin tuntuu täysin sopimattomalta, että noin rumassa tapauksessa ruvetaan torjumaan aivan selviä ja raskaita seikkoja ja vesittämään niitä. Tuollaiset asenteet ovat loukkaus lapsia kohtaan, jotka ovat joutuneet kärsimään väärinkäytöksistä.
  • 2 / 9
  • JMP
  • 25.7.2011, 16.05
Minusta on käsittämätöntä, ettei Suomen mediassa olla lähestulkoon ollenkaan käsitelty näitä Norjan ampujan motiiveja. Hyssytellään vain, koska on hyvin tiedossa, että Suomessa on pelottavan paljon samanmielisiä ihmisiä, mm. juuri nyt Suomen suurimpana puolueena. Timo Soini on yleensä ensimmäisenä kommentoimassa milloin mitäkin Suomen mediassa, nyt ei olekaan näkynyt. Oli myös naurettavaa, että tuore sisäministerimme Päivi Räsänen kommentoi heti YLE:lle, ettei Norjan isku vaikuta Suomeen, täällä ei kuulemma ole samanlaista uhkakuvaa. Jännä, että lausunnon antaja on itse äärikristitty ja haluaa ilmeisesti lakaistan ongelman maton alle. Minusta on erittäin tärkeää, että asiasta puhuttaisiiin julkisesti ja avoimesti. Minua hävettää ja pelottaa asua Suomessa, missä on vuonna 2011 niin paljon rasismia toisia uskontokuntia, ulkomaalaisia ja muita vähemmistöjä (mm. homoseksuaalit) kohtaan. Tiedän, että monilla ihmisillä nämä aatteet näkyvät vain puheissa, kirjoituksissa ns. ajatuksen tasolla, ja vain harva on niin sairas, että lähtee rasistisia ajatuksiaan totetuttamaan väkivallan keinoin, mutta riittää, että vain yksikin "napsahtaa". Kuten nyt Norjassa. En voi vieläkään käsittää, että Suomessa niin suuri osa kansasta kannattaa äärioikeistolaispuoluetta, joka ajaa ahdasmielistä, suvaitsematonta, konservatiivista, sulkeutunutta, itsekästä Suomea. Olen surullinen.