Six packilla etunsa

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 1

Suomen hallitustilanteen uusin kuvio on onnistuessaan ilmeisesti HLBT-näkökulmasta edullisempi kuin esimerkiksi mm välillä esillä ollut kokoomus-keskusta-perussuomalaiset -yhdistelmä. HLBT-tavoitteiden eteneminen riippuu toisaalta hallituspuolueiden ohjelmatavoitteista ja toisaalta puolueiden yleisestä kiinnostuksesta aiheeseen.

Nyt ilmeisesti syntyvässä hallituksessa Räsäsen kristillisdemokraatit ovat mukana, mutta eivät välttämättä pysty jarruttamaan kaikkea HLBT-aihepiirissä, elleivät muut puolueet siihen neuvotteluvaiheessa suostu.

Ongelmallisempaa voi olla se, että perussuomalaisten nousu saattaa vahvistaa kokoomuksen konservatiivista laitaa ja puolueen arvomaailman takautumaa. Jos kokoomus esim toistaiseksi luopuu avioliittolain uudistamisesta, se ei voi kuitenkaan kääntää takkiaan julkisuudetta. Viime kesän puoluekokouspäätökset voivat tietenkin osoittautua menneen talven lumiksi.

1 kommenttia

Nyt pitäisi vahvasti vaikuttaa Vihreiden neuvottelijoihin ja Kokoomuksen, SDP:n, RKP:n ja Vasemmistoliiton liberaalisiipeen, jotta HLBT-tavoitteet saataisiin hallitusohjelmaan. KD voisi saada vaikka vapauden äänestää sukupuolineutraalia avioliittoa yms. vastaan; olisivathan persutkin saaneet vapauden vetää omaa linjaansa EU-politiikassa.